Bouwplan insecten ontstond maar één keer

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 3.135

Bouwplan insecten ontstond maar

Het bouwplan met zes poten, wat kenmerkend is voor insecten en springstaarten, is in de evolutie maar één keer ontstaan. Springstaarten zijn namelijk de directe voorlopers van insecten.


Lees meer ... Kennislink
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Berichten: 751

Re: Bouwplan insecten ontstond maar

confusie schreef:Het bouwplan met zes poten, wat kenmerkend is voor insecten en springstaarten, is in de evolutie maar één keer ontstaan. Springstaarten zijn namelijk de directe voorlopers van insecten.


Lees meer ... Kennislink

Het laatste stukje van het betreffende artikel:


'Het kost de evolutie namelijk veel moeite om dit bouwplan in twee verschillende groepen op dezelfde manier te laten ontstaan. Door het bouwplan met zes poten aan te leggen bij een primitieve voorouder en deze in kreeftachtigen weer te laten verdwijnen, is de evolutie een stuk slimmer bezig.'


'Moeite'? 'Te laten ontstaan'? 'Aan te leggen'? 'Te laten verdwijnen'? ' Een stuk slimmer bezig'? Me dunkt dat dit stukje suggereert dat we met een knutselaar te maken hebben die met overleg te werk probeert te gaan. :D
De juiste vraag is de vraag die uit objectiviteit geboren wordt.

Berichten: 4.546

Re: Bouwplan insecten ontstond maar

Het moet toch op een bepaalde manier uitgelegt worden, zeker voor mensen die niet zo heel erg thuis zijn in die materie. Zorgt voor verwarring ja, maar je kan natuurlijk altijd proberen die mensen zelf om uitleg te vragen.
'The universe has a way of not caring about what you believe.'



- Robert Heinlein -

Reageer