Springen naar inhoud

5w stroom opwekken met een stoel


  • Log in om te kunnen reageren

#1

jobo

    jobo


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 23 maart 2008 - 19:57

Geachte wetenschappers,

Ik als industrieel product ontwerper heb de opdracht gekregen een energiestoel te ontwerpen voor kinderen van 9 tot 12 jaar. De kinderen moeten door beweging op de stoel energie opwekken. Om precies te zijn moet dit 5 Watt of meer opleveren. De afbeelding laat zien hoe de stoel is vormgegeven. De stoel bevat een voet met daarin een kogel. De behuizing kan draaien om deze kogel. Het zitvlak is als een kuipstoeltje ontworpen zodat de beweging op de stoel gestimuleerd wordt.

energiestoel.jpg

De stoel moet in de behuizing nog een mechanisme krijgen waarmee de beweging omgezet wordt in stroom. Er kan gebruik gemaakt worden door het lengteverschil tijdens de beweging tussen A en B. Welk mechanisme kan ik het beste gebruiken in deze energiestoel? Wat is de meest efficiŽnte manier van energie genereren en opslaan. De energie wordt waarschijnlijk gebruikt voor lampjes (misschien neonlampjes).

Heeft iemand op dit forum een goede oplossing voor dit probleem?

Groetjes Jorien :D

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures