Springen naar inhoud

Geen plaats voor duurzame energie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

wombat

  wombat


 • >250 berichten
 • 582 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 april 2008 - 20:11

Bij een programma op tv dat over duurzame energie ging kwam naar voren dat leveranciers van duurzame energie zoals windenergie niet aan het net kunnen leveren omdat de energiemarkt (electrisch) al verkocht is aan leveranciers die de electriciteit opwekken d.m.v. kolencentrales.
Ook de kleinere leveranciers zoals tuinders met een warmte-krachtcentrale zijn gedupeert omdat ook die niet aan het net kunnen leveren.

Electrische energie opgewekt doormiddel van kolencentrales is de goedkoopste manier om energie op te wekken.
Maar op deze manier wordt dan wel elk plan in de kiem gesmoord.
Het eerste wiel was echt niet rond

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Cycloon

  Cycloon


 • >1k berichten
 • 4810 berichten
 • VIP

Geplaatst op 01 april 2008 - 22:40

Electrische energie opgewekt doormiddel van kolencentrales is de goedkoopste manier om energie op te wekken.
Maar op deze manier wordt dan wel elk plan in de kiem gesmoord.


Dat is toch ook de enigste reden dat zonnepanelen e.d. niet doorkomen, het draait allemaal om geld, als het geen goedkoper alternatief is dan hoeft het alternatief helemaal niet te bestaan. Het enigste moment waarop we massaal zullen overgaan op duurzame energie is het moment wanneer het eigelijk al te laat is.

Ps: Elektriciteit is met een k :D

Veranderd door Cycloon, 01 april 2008 - 22:40


#3

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 9745 berichten
 • VIP

Geplaatst op 02 april 2008 - 00:10

Dat is toch ook de enigste reden dat zonnepanelen e.d. niet doorkomen, het draait allemaal om geld, als het geen goedkoper alternatief is dan hoeft het alternatief helemaal niet te bestaan.


In de praktijk moet dat toch tegenvallen gezien de ladingen windmolens en dergelijke die geinstalleerd worden. Maar als consumenten 'groene stroom' afnemen verplichten de energiebedrijven om die hoeveelheid energie gemiddeld uit niet-fossiele bron op te wekken, dus de vraag is er wel degelijk en wordt ook ingevuld (met vnl biomassa, maar das een ander verhaal).

Overigens denk ik dat nutsbedrijven ook wel een maatschappelijke plicht hebben zo goedkoop mogelijk te produceren - je kunt consumenten geen nodeloos dure stroom door de strot duwen als zij geen mogelijkheid hebben daar iets aan te doen.
Victory through technology

#4

Cycloon

  Cycloon


 • >1k berichten
 • 4810 berichten
 • VIP

Geplaatst op 02 april 2008 - 15:10

In de praktijk moet dat toch tegenvallen gezien de ladingen windmolens en dergelijke die geinstalleerd worden.


Zo immens veel windmolens worden nu ook weer niet geplaatst (zeker niet in belgiŰ, er werd onlangs nog een stand gegeven, ik dacht iets van een 30 tal, het was alleszins Únorm weinig). Nu wil men wel windmolens plaatsen naast het spoornet en deze daar ook direct op aansluiten (maar waarschijnlijk duurt het weer 5 jaar voor de vergunning er zijn).

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures