Springen naar inhoud

Dubbel posten


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Bean

  Bean


 • >250 berichten
 • 505 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 april 2005 - 21:33

Aangezien er veel dubbel wordt gepost vroeg ik me af of de moderators niet iets konden bedenken waardoor bijv. een post met een titel die al gepost is (die dag of die week) automatisch een bericht te geven dat ze niet dubbel moeten posten en het bericht niet te plaatsen.
I never wanted to change the world, but the world changed me...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Miels

  Miels


 • >5k berichten
 • 14796 berichten
 • Beheer

Geplaatst op 06 april 2005 - 21:45

Uhhh, O... Zijn er veel dubbelposts ja? :shock:

Nu kom ik maar op een paar onderdelen van het forum, en daar kom ik ze niet veel tegen. Heb je voorbeelden (als die nog niet zijn weggehaald), of kan je omschrijven hoeveel de posts op elkaar lijken, en hoe snel achter elkaar deze worden gepost etc.?

Ik heb even tussen de mods van phpBB zitten snuffelen, maar heb eigenlijk niets kunnen vinden dat iets in die richting zou doen.... Misschien heeft iemand anders meer succes:
http://www.phpbb.com.../catdb.php?db=1

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


#3

Math

  Math


 • >1k berichten
 • 1460 berichten
 • VIP

Geplaatst op 06 april 2005 - 21:56

Bijvoorbeeld: http://www.wetenscha...?showtopic=8348 en http://www.wetenscha...?showtopic=8346
<i>Iets heel precies uitleggen roept meestal extra vragen op</i>

#4

Miels

  Miels


 • >5k berichten
 • 14796 berichten
 • Beheer

Geplaatst op 06 april 2005 - 22:05

Bijvoorbeeld: http://www.wetenscha...?showtopic=8348 en http://www.wetenscha...?showtopic=8346

Juist, da's een duidelijk voorbeeld... Ik ga gelijk de post in het wiskunde forum verwijderen. Voor de geinteresseerden die dus 1 link niet meer kunnen bezoeken: dat was precies dezelfde post als die andere :shock:

(en bedankt Math)

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


#5

Veertje

  Veertje


 • >5k berichten
 • 6713 berichten
 • VIP

Geplaatst op 07 april 2005 - 09:24

http://www.wetenscha...?showtopic=7397
http://www.wetenscha...?showtopic=7696
http://www.wetenscha...?showtopic=7286
http://www.wetenscha...?showtopic=7392
http://www.wetenscha...p?showtopic=214 (deze vind ik vooralsnog de meest interessante en verschilt wat betreft formulering van de eerste vier)

Allemaal gepost door gast gebruikers, misschien zelfs wel door dezelfde gebruiker (behalve het laatste onderwerp denk ik). Door je niet te registreren op dit forum en als gast soortgelijke posts te plaatsen die op het eerste gezicht een andere strekking hebben, balanceer je op het randje van de forumregels, en maak je het de moderatoren moeilijk. De onderwerpen lijken verschillend, lees je verder is de strekking van al de bovenstaande posts: "de Islam is geweldig en de waarheid, kijk maar naar mijn argumenten." M.a.w. als je echt wilt, hoef je je onderwerp alleen maar anders te formuleren, en dan helpt een automatische "onderwerp-herkenning/sturing" ook niet. Die zou alleen maar werken als het om onderwerpen gaat die per ongeluk of door onkunde van de forumregels dubbel gepost worden. Dus moet zo'n programma ook op een slimme manier kunnen herkennen dat de strekking gelijk is, niet alleen maar het onderwerp. Het soort gevallen waarbij dubbele posting erg duidelijk zou zijn voor een programma, en die niet door een moderator worden opgemerkt, komen volgens mij niet zo veel voor. Je bent op dit forum gewoon erg afhankelijk van de nauwkeurige formerling en de "goodwill" van de gebruikers. Ik denk dat je opzettelijke "dubbele" posting alleen maar aan banden kunt leggen door de gebruikers te verplichten zich te registreren. :shock:
I am not young enough to know everything - Oscar Wilde

#6

JanMeut

  JanMeut


 • >1k berichten
 • 2116 berichten
 • VIP

Geplaatst op 07 april 2005 - 10:00

Het is geen eenvoudige taak, maar dan had je maar geen moderator moeten worden.

"dubbel" is helaas niet altijd eenduidig. Neem bijvoorbeeld de evolutie discussies, in eerste instantie hebben we een poging gedaan om deze in één onderwerp te houden en strak te leiden om zo te zorgen dat de discussie zinvol bleef en te volgen was. Inmiddels is dit topic uitgegroeid tot 21 pagina's en zal iemand die daar nu aan mee wil gaan doen eerst een paar uur moeten lezen. Als reactie ontstaan dan andere evolutie- gerelateerde discussies over deelonderwerpen. Dat zie ik niet per sé als een dubbel post.

Verder lees ik niet dagelijks alle fora, dus als iemand iets in Optica, Huiswerk en algemene discussie post, dan valt mij misschien niet op dat het een dubbel post is.

Dus kom je zoiets tegen: meld het één van de moderatoren, bijvoorbeeld via een pb. Daar maak je onze taak wat eenvoudiger mee en kan je zelf actief meewerken aan een verbetering van de kwaliteit.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures