Springen naar inhoud

- - - - -

Belgen vinden polioremmer


 • Log in om te kunnen reageren

#1

C2W-feed

  C2W-feed


 • >100 berichten
 • 185 berichten
 • Nieuwsbot

Geplaatst op 28 april 2008 - 16:46

Veelbelovende stof tegen alle poliovormen


Lees het volledige artikel...
Bron: Chemisch2weekblad. www.c2w.nl

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Grasduiner

  Grasduiner


 • >25 berichten
 • 94 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 april 2008 - 11:18

Een heugelijke ontwikkeling maar wel met de volgende kanttekening.

Polio gedraagt zich in 95% van de gevallen als een onschuldige virusinfectie en in minder dan 1% heeft polio blijvende effecten. Bij een epidemie is dat natuurlijk een erg hoog percentage. Ook denk ik dat de kans dat polio blijvend letsel achterlaat groter is bij ongezonde of ondervoede kinderen.

Vaak wordt net gedaan alsof polio in 99 procent van de gevallen een levensgevaarlijke ziekte is, hetgeen wat genuanceerder ligt.

De incubatietijd is meestal 6-20 dagen, maar wat langer of korter kan ook. Polio verloopt tegenwoordig meestal zonder ernstige verschijnselen, ongeveer 95 % van de 'patiŽnten' merkt niet of nauwelijks iets van de ziekte. Deze mensen verspreiden wel het poliovirus. Ongeveer 5% heeft wat vage algemene klachten als keelpijn of last van de buik. Bij minder dan 1% van de besmette personen treden spierverlammingen op. Dit wordt vooral veroorzaakt door poliovirus type 1. Er bestaat geen behandeling voor polio en dergelijke verlammingen zijn ongeneeslijk en leiden tot blijvende spierzwakte, bij groeiende kinderen ook tot misvormingen, bijvoorbeeld doordat aangedane ledematen zich niet meer normaal ontwikkelen of door de nog wel functionerende spieren worden kromgetrokken, of soms tot de dood als de ademhalingsspieren verlamd raken. De kans op een dergelijke afloop is groter naarmate men ouder is op het moment van besmetting.
Wikipedia over polio

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures