Springen naar inhoud

Democratisering van het toekomstonderzoek


 • Log in om te kunnen reageren

#1

socra44

  socra44


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 07 mei 2008 - 12:43

Beste allemaal,
Momenteel ben ik bezig met mijn onderzoek. Deze heeft als thema democratisering van het toekomstonderzoek.
Het is nog een vrij verkennend onderzoek. Het doel van dit onderzoek is om huidige werkmethoden te onderzoeken waarbij niet-experts worden betrokken bij toekomstonderzoek en hoe organisaties/overheden hiermee om kunnen gaan m.b.t. de kwaliteit. Momenteel worden experts/futurologen gevraagd om hun mening en dit wordt dan gebruikt bij het uitzetten van een toekomstonderzoek wat leidt naar visies.
Nu is mijn vraag aan jullie;
Op welke manieren zou je jou visie over een bepaald onderwerp te sprake willen brengen (niet alleen online kanalen)
en wat vind je van de gedachte dat niet-experts kunnen meepraten over bepaalde onderwerpen gericht op toekomstonderzoek? Wat vinden jullie uberhaupt van deze werkmethode?

Alvast bedankt, :D

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

nabob

  nabob


 • >250 berichten
 • 469 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 mei 2008 - 22:46

en wat vind je van de gedachte dat niet-experts kunnen meepraten over bepaalde onderwerpen gericht op toekomstonderzoek? Wat vinden jullie uberhaupt van deze werkmethode?

A) Je kunt de niet-experts voor de 'democratische vorm' mee laten praten over toekomstonderzoek met als gevolg een dikke grijze en vooral nietszeggende uitkomst in de geest van: 'de toekomst zal morgen aanbreken', of: 'Het gaat allemaal om het geld en het wordt alleen maar erger in de toekomst'.
B) Je kunt ze (de postmoderne leek) links laten liggen en intens hopen dat er toch nog wat uit dat toekomstonderzoek rolt.
Wetenschap is geen geschiedenis van idealen maar van successen.

#3

PD_70__04

  PD_70__04


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 25 juli 2008 - 21:25

interessant. idnerdaad, de tijden dat alleen experts de toekomst kennen is voorbij. in plaats van de usual suspects maakt Shell vaak gebruik van remarkable people die anders naar de onvoorspelbare toekomst aan kijken. onlangs heeft er ook wworkshop plaatsgevonden voor BiZa en Justitie over nationale veiligheid waar juist niet-experts werden uitgenodigd. was interessant.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures