Bij ChIP of Chromatine Immunoprecipitatie is het de bedoeling om na te gaan of 'n bepaalde factor op het DNA is gebonden en daarbij wordt gebruik gemaakt van antilichamen.
Bij de uitvoering van ChIP worden eiwitten gecrosslinkt aan DNA met formaldehyde. Deze crosslinking wordt stopgezet door toevoegen van Glycine.
Nu vroeg ik mij af: hoe kan glycine nu precies die crosslinking stopzetten?
Zou het kunnen dat glycine nu gecrosslinkt wordt ipv eiwitten aan DNA en dat we 'n soort competitieve inhibitie krijgen? Dat Glycine uw formaldehyde gaat uittitreren?
Als ik zoek op internet, kan ik niet meteen het exacte mechanisme terugvinden.
Kan iemand mij helpen?
Alvast bedankt.
Zwitterion
Laatste berichten
- 16:10 [wiskunde] Prijs Product per KG; Alternatief Inzicht 1
- 14:55 wig
- 14:55 Herleiden afmetingen vanaf een foto 20
- 13:57 do-re-mi-fa-so vliegtuigen 9
- 13:16 geen minkowski-ruimte toch? Doe ik dit nou fout? 17
- 13:12 [natuurkunde] kroon van koning op Syracuse 10
- 12:01 Gravity and gravitation 1
- 10:15 2013 – Augustus Vraag 3 3
- 09:54 Bruine vlekken op treinaanwijzerbord 6
- 23:07 Rood laserlicht 2
- 24 apr Vraag 2009 Juli Vraag 5 5
- 24 apr positie 2
- 24 apr Schroefdraad berekening 8
- 24 apr [scheikunde] Kan chloorgas de geleiding van elektriciteit belemmeren? 9
- 23 apr Weerfrustratie 9
- 23 apr Kunnen quantum Zonnecellen 190% quantum efficiënt zijn 3
- 23 apr De Euro Nederlandse 100 qubit computer komt eraan
- 23 apr projectiel 8
- 23 apr Verschil tussen deze 2 vragen 5
- 23 apr [scheikunde] berekeningen labo vitamine c bepaling 1
Nieuwsberichten
- 04 mar Een nieuw soort magnetisme: altermagnetisme
- 31 okt AI kan via stem diabetes vaststellen 11
- 21 okt Einstein krijgt wéér gelijk 45
- 07 feb witter dan wit 20
- 19 jun irrigatie en de aardas
Chromatine immunoprecipitatie
Moderator: ArcherBarry
- Berichten: 108
Chromatine immunoprecipitatie
Everything is chemistry.