Bij ChIP of Chromatine Immunoprecipitatie is het de bedoeling om na te gaan of 'n bepaalde factor op het DNA is gebonden en daarbij wordt gebruik gemaakt van antilichamen.
Bij de uitvoering van ChIP worden eiwitten gecrosslinkt aan DNA met formaldehyde. Deze crosslinking wordt stopgezet door toevoegen van Glycine.
Nu vroeg ik mij af: hoe kan glycine nu precies die crosslinking stopzetten?
Zou het kunnen dat glycine nu gecrosslinkt wordt ipv eiwitten aan DNA en dat we 'n soort competitieve inhibitie krijgen? Dat Glycine uw formaldehyde gaat uittitreren?
Als ik zoek op internet, kan ik niet meteen het exacte mechanisme terugvinden.
Kan iemand mij helpen?
Alvast bedankt.
Zwitterion
Laatste berichten
- 18:08 geen minkowski-ruimte toch? Doe ik dit nou fout? 15
- 15:53 positie
- 14:16 do-re-mi-fa-so vliegtuigen 7
- 14:16 Kunnen quantum Zonnecellen 190% quantum efficiënt zijn 3
- 13:57 De Euro Nederlandse 100 qubit computer komt eraan
- 11:32 [scheikunde] Kan chloorgas de geleiding van elektriciteit belemmeren? 6
- 10:42 projectiel 8
- 10:37 Verschil tussen deze 2 vragen 5
- 09:48 Schroefdraad berekening 4
- 09:25 [scheikunde] berekeningen labo vitamine c bepaling 1
- 19:29 [wiskunde] rode en witte ballen verdelen 8
- 22 apr Rotatie van het heelal 41
- 22 apr Weerfrustratie 5
- 22 apr Muntje opgooien 14
- 21 apr Reactiviteit silyl enol ethers 1
- 21 apr Criterium voor vochtretentie
- 21 apr speciale rel. theorie 5
- 21 apr Vogels in de stad zijn goede klussers
- 21 apr Ervaringen met "herontdekkingen" 15
- 20 apr Herleiden afmetingen vanaf een foto 19
Nieuwsberichten
- 04 mar Een nieuw soort magnetisme: altermagnetisme
- 31 okt AI kan via stem diabetes vaststellen 11
- 21 okt Einstein krijgt wéér gelijk 45
- 07 feb witter dan wit 20
- 19 jun irrigatie en de aardas
Chromatine immunoprecipitatie
Moderator: ArcherBarry
- Berichten: 108
Chromatine immunoprecipitatie
Everything is chemistry.