Springen naar inhoud

- - - - -

Delftse robot loopt als een mens


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

    Wien Ee


  • >1k berichten
  • 3133 berichten
  • VIP

Geplaatst op 24 mei 2008 - 21:09

Probeer een robot te leren lopen, en je komt erachter hoe complex deze activiteit is. Sinds de jaren zeventig worden er looprobots gebouwd. Er zijn grofweg twee strategieŽn ontstaan. De ene komt voort uit de wereld van de industriŽle robots, waarbij van alles wordt vastgelegd in routines, zoals bij fabriekrobots. Deze aanpak kan, bij voldoende investering van geld en tijd, weliswaar tot fraaie prestaties leiden, maar er zijn belangrijke beperkingen qua kosten, energieverbruik en flexibiliteit.
De TU Delft is een pionier in de andere strategie voor het maken van looprobots, waarbij de menselijke loopbeweging het uitgangspunt is. Het menselijk lopen lijkt eigenlijk sterk op gecontroleerd voorover vallen. Met dit uitgangspunt kan de behoedzame, starre manier van lopen die robots laten zien, worden vervangen door de meer vloeiende, energiezuinige loopbeweging van mensen.

Lees meer ... TU Delft

De robot

Filmpje
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures