Springen naar inhoud

Strategie om nieuwe haartransplantatietechniek te lanceren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Anthonie

    Anthonie


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2008 - 15:45

Even een kleine introductie:
Op een forum over haarproblemen discussieren we regelmatig (cq. hebben we regelmatig onenigheid) over een veelbelovende nieuwe techniek om mensen weer haren te geven (hier). Deze techniek is nog in ontwikkeling, maar er wordt hoopvol gespeculeerd dat de techniek met een aantal jaren zal zijn uitontwikkeld en dat deze dan ter beschikking zal komen van het grote publiek.

Momenteel zijn er twee belangrijke haartransplantatietechnieken, waarbij gezonde haren van het achterhoofd worden uitgenomen, door chirurgisch een stuk huid weg te nemen en ze daaruit te oogsten (zg. FUT-techniek) of door de haren er met een klein hol instrument uit te steken (FUE-techniek), en waarbij die haren dan in kleine sneetjes worden teruggeplaatst voorop het hoofd en/of op de kruin. De eerste techniek is de goedkopere en voor een goede behandeling van redelijk gevorderde kaalheid ben je al gauw zo'n 8000 euro kwijt. De andere techniek kost je dan zo'n 10.000 euro. Flinke bedragen, dus je kunt je voorstellen dat men hoopt op een nieuwe techniek die goedkoper is en waarbij je ook niet achterop haar moet inleveren (die bron is eindig) om het voorop erbij te krijgen.

Bij de nieuwe techniek worden een paar cellen van gezonde, tegen uitval bestande haren, uitgenomen. Die worden vermenigvuldigd en dan weer terug aangebracht in kalende gebieden. Klinkt simpel, maar men is de techniek al jaren aan het ontwikkelen en het is niet onwaarschijnlijk dat ze er nog jaren mee bezig zijn.

De bestaande technieken worden in serieuze klinieken door chirurgen uitgevoerd (veel klinieken voor de eerste, langer bestaande FUT-techniek en veel minder voor de nieuwere FUE-techniek). Voor de nieuwe techniek is waarschijnlijk ook een kliniek nodig met een laboratorium voor de celvermeerdering.

Nu de vraag:
Wat is een realistische manier om deze dienst te gaan aanbieden, er de ongetwijfeld hoge ontwikkelkosten uit te halen en om er voldoende geld aan te verdienen zonder dat anderen je technieken kopieren ... Het product komt op een markt waar er potentieel heel veel vraag naar is. Met als subvraag, zou men er op mogen rekenen dat deze dienst al snel (en betaalbaar) voor iedereen beschikbaar komt?

Ik ben heel benieuwd wat voor scenario men hier als het meest waarschijnlijke ziet.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures