Springen naar inhoud

- - - - -

Happiness 'immune to life events'


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

  Wien Ee


 • >1k berichten
 • 3133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 14 juli 2008 - 17:29

Momentous events in your life such as having children, or getting married, may make you happier, but only temporarily, say researchers. Our basic happiness level essentially stays the same throughout adult life.

Lees meer ... BBC
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

TheGreaterGood

  TheGreaterGood


 • >100 berichten
 • 165 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 juli 2008 - 21:35

The Natural Rate of Hapiness?

Dit is misschien een vreemde verglijking (maar het onderzoek is ook uitgevoerd door economen), in economische termen hebben de sommige monetarie maatregelen geen effect op de lange duur. Als je bijvoorbeeld naar werkeloosheid kijkt keert die terug naar de: "the natural rate of unemployment" op de lange duur.

Misschien is het mogelijk om een onderscheidt te maken tussen postieve effecten die op de lange duur die niet de "basic level of hapiness" vergroten en gebeurtenissen die dit wel doen.

Een korte-duur positief effect dat je je basic rate of hapiness vergroot kan bijvoorbeeld zijn dat je net opnieuw verliefd bent, of gaat trouwen. En een lange-duur effect (waar je permanent gelukkiger van word) is bijvoorbeeld dat je geneest van een aangeboren ziekte, en ploteseling je meer met je leven kunt dan ooit te voren.
"Your American beer is a little like making love on a canoe."
"How so?"
"It's fucking close to water!"

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures