Springen naar inhoud

- - - - -

Binnenkort kan je zappen met je brein


  • Log in om te kunnen reageren

#1

jiron1994

    jiron1994


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 juli 2008 - 18:00

Britse wetenschappers hebben een eerste stap gezet om voorwerpen te doen bewegen via de hersenen. Ze ontwierpen daartoe een soort hoed, die verbonden is met een pc. De computer interpreteert dan de veranderingen in hersenactiviteit, die gepaard gaan met een gedachte. Zo zouden mensen binnenkort kunnen zappen alleen door er aan te denken. Dat staat de lezen in de Britse zondagskrant Sunday Telegraph.

In actiefilms en populaire televisiereeksen is het al lang gemeengoed: het idee dat mensen machines en voorwerpen kunnen controleren en verplaatsen louter dankzij de kracht van hun brein. Nu ziet het er naar uit dat de werkelijkheid de fictie aan het inhalen is.

Videospelletje
Het begon allemaal, heel toepasselijk, met een videospelletje. Het succes van de door spelletjesmaker Nintendo ontwikkelde Wii, waarbij de speler via bewegingen van armen, benen, voeten of handen de actie op het videoscherm bepaalt, leidde tot de volgende stap: een spelsysteem waarbij de bewegingen worden gecontroleerd door de gedachten van de speler.

Hoed
Dat bracht vorsers aan de universiteit van Essex ertoe het prototype te ontwerpen van een "hoed" waarmee de drager via zijn hersenen de computer opdracht kan geven om op het videoscherm een voorwerp te verplaatsen.

Sterker nog, zo kunnen er ook in een kamer voorwerpen worden verplaatst en uiteindelijk hopen de bedenkers ook meer praktische toepassingen te kunnen ontwikkelen zoals het besturen van rolstoelen of zelfs auto's, enkel en alleen door de gedachten van de bestuurder.


Lees meer:
http://www.hln.be/hl...-je-brein.dhtml

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures