Beeldenken-dyslexie?

Moderator: Rhiannon

Gesloten
Berichten: 8

Beeldenken-dyslexie?

Hallo,

Ik vraag me al een lange tijd af of ik beelddenker of een dyslect of beide ben?

En hoe vallen de drie te onderscheiden que kenmerken?

Ik lees namelijk heel langzaam (duur 3 keer zolang als mijn leeftijdsgenoten om een boek uit te lezen), sla woorden vaak over bij het lezen, lees woorden als ik thuis ben op me kamer hardop, maar op school beweeg ik alleen me mond zonder uit te spreken (zodat ik anderen niet van hun leeswerk afhou), ik schrijf niet als de beste, ik sla evenals bij het lezen woorden over bij het schrijven, en ik draai woorden vaak om, bij schrijven en uitspreken. Dit geldt ook voor cijfers.

Ik hoop dat ik hier een antwoord op kan krijgen? en wellicht tips? :D

Berichten: 8.614

Re: Beeldenken-dyslexie?

Ik weet niet of iemand op dit forum - zelfs een gekwalificeerd iemand - a.d.h.v. bovenstaande beschrijving een betrouwbare diagnose kan stellen. Het bespreken van dergelijke zaken via internet is sowieso erg moeilijk. Als je het zeker wilt weten zou je je kunnen laten testen.
Geloof niet alles wat je leest.


Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!

Berichten: 8

Re: Beeldenken-dyslexie?

hallo,

oke, want ik heb hier soms last van, en ik wil het later voorkomen voor later want ik kom nu in een belangrijker jaar van mijn schooltijd terecht en wil het wel wel goed vanaf brengen wat betreft cijfers, dus tips zijn altijd welkom. Moet eerst zien te weten het te betekenen heeft. Dus ik wacht wel op verdere reacties. Maar bedankt voor je reactie.

Gebruikersavatar
Berichten: 11.085

Re: Beeldenken-dyslexie?

Van achter de computer kan niemand hier testen of jij dyslexie hebt of niet. Je kan het beste via je school op zoek gaan naar iemand die de diagnose kan stellen. Voor meer uitleg verwijs ik naar: http://www.stichtingdyslexienederland.nl/ en http://www.steunpuntdyslexie.nl Veel succes.

-slotje-

Gesloten