Springen naar inhoud

extraheren van bezine met hexaan


  • Log in om te kunnen reageren

#1

sandia

    sandia


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 23 april 2005 - 16:28

ik zou graag wat meer willen weten over het extraheren van benzine met hexaan, waarbij je b.v onderzoek moet doen bij een kreek die vervuild is door een pompstation in de buurt. Ook nog welke EPA waarde men hanteerd om na te gaan of het vervuild is of niet. dankje

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 24 april 2005 - 13:34

Als ik het goed begrijp gaat het over een beekje waar mnogelijk benzine in is gelopen. De benzine wilt u extrahern met haxeaan. En dan de concentratie aan benzine bepalen. Dit is min of meer de duivel uitdrijven met Beelzebub. Benzine bestaat uit c4-C12 koolwaterstoffen. Hexaan is een C6. Dus een deel van de benzine bestaat al uit hexaan.

Maar als er benzine in een beek is geloosd lost het probleem zich vanzelf op:
- als er veel benzine inzit gaat dit op het water drijven en zal verdampen
- als er weinig benzine in zit zal dit (in lage gehaltes) oplossen in water. Bij stroming van de beek en beluchting bij bijv een stuw zal de benzine ook verdampen. Dus als er een lozing is geweest zal direct in de nabijheid van het loospunt iets te zine (of te ruiken zijn), maar verderop niets meer.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures