Hoe sla ik dit op ?

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 379

Hoe sla ik dit op ?

Op onderstaande link zul je een plaatje zien waarop duidelijk staat hoe een tv werkt. Ik zou graag weten hoe je zo een plaatje maakt ( volstaat me gewoon te zeggen met welk het geschreven is ). En zoals de topictitel het al zegt hoe ik het op sla.

http://www.ieee-virtual-museum.org/collect...45802&lid=1

Alvast bedankt

Gebruikersavatar
Berichten: 5.679

Re: Hoe sla ik dit op ?

Dat is geen plaatje, maar een Flash animatie. Die kun je maken met Adobe Flash.

Hoe je het opslaat: bekijk de broncode van de pagina, afhankelijk van je browser kan dat waarschijnlijk met rechts klikken in een html gedeelte, bijvoorbeeld de tekst naast het filmpje, en dan View Source. Zoek een tekst die vlak voor of na het filmpje staat, bijvoorbeeld "Electronic television (TV) is what most of us watch" (de eerste zin van de alinea), en vlak daarboven vind je dan wat flash prut. D.w.z. er staat wat gedoe met adobe plugins, flash, shockwave (dat heeft met flash te maken), enz.

Flash dingen zijn .swf files, dus als je even die regels bekijkt zie je daar ergens "/media/aIU2Xn6uUp3.swf" staan. Dat is relatief t.o.v. het domein van de website, dus de volledige URL van die animatie is:

http://www.ieee-virtual-museum.org/media/aIU2Xn6uUp3.swf

(als je hier heengaat met je browser krijg je het filmpje in het groot)

Hoe je dat opslaat i.p.v. bekijkt verschilt per browser, in Opera kun je deze link gewoon in de Quick Download copy pasten.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.

Berichten: 379

Re: Hoe sla ik dit op ?

Bedankt :D

Reageer