Springen naar inhoud

Probleem ivm onbeveiligde wifi


 • Log in om te kunnen reageren

#1

299792.458

  299792.458


 • >250 berichten
 • 379 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 augustus 2008 - 16:17

Ik heb sinds kort een laptop en ging dus wat experimenteren met Wifi. Ik had al eerder gehoord over hotspots en dergelijke en dus ging ik er naar opzoek. Ik vond een netwerk met een eigenaardige naam dat open bleek te zijn. Ik surfte er dus op tot ik vandaag in de plaatselijke multimedia winkel kwam tot ik per toeval dezelfdelfde naam zag staan. Dus realiseerde ik me dat hetgene ik voor een hotspot aannam misschien het internet is van een particulier.Ik zou deze persoon graag informeren van het feit dat zijn netwerk niet beveiligd is. Hoe vind ik van wie deze Wifi verbinding is ? Ben ik strafbaar omdat ik op zijn netwerk heb gesurft ?


Alvast Bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Cycloon

  Cycloon


 • >1k berichten
 • 4810 berichten
 • VIP

Geplaatst op 27 augustus 2008 - 17:13

Hoe vind ik van wie deze Wifi verbinding is ? Ben ik strafbaar omdat ik op zijn netwerk heb gesurft ?


Hotspots komen alleen maar voor in drukke plaatsen zoals het station, restaurants, winkelcentra, ...

Je kan niet vinden van wie een bepaalde wifi verbinding is. Je kan hooguit min of meer de locatie bepalen door met je laptop te gaan lopen en te kijken in welke richtingen het signaal versterkt of verzwakt.

Een paar maanden geleden is in BelgiŽ iemand veroordeeld voor het gebruiken van andermans internetverbinding zonder daar toestemming voor te vragen en ik herinner me dat er op dit forum ook een discussie over is geweest, dus je kan best eens gaan zoeken :D

#3

Ger

  Ger


 • >5k berichten
 • 16590 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 29 augustus 2008 - 15:00

Er is wat dat betreft een aanmerkelijk verschil tussen Nederland en BelgiŽ. In BelgiŽ is er (corrigeer me indien nodig) een limiet op het dataverkeer van je abonnement. Ga je erboven dan moet je (fors) betalen en/of wordt de verbindingsnelheid naar beneden gezet. Als je daar dus van andermans netwerk gebruik maakt kun je die serieus benadelen.
In Nederland geldt dat niet (meer): je dataverkeer is met vrijwel elk abonnement onbeperkt. Als je dan even van andermans netwerk gebruik maakt benadeel je die ander hooguit als die op dat moment iets aan het downloaden is. (aangenomen dat je alleen even kort surft en niet enorm gaat downloaden).

Bovenstaand verschil vertaalt zich waarschijnlijk ook naar de rechtspraak.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures