Springen naar inhoud

Explosie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

dylan1987

  dylan1987


 • 0 - 25 berichten
 • 12 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 16 september 2008 - 10:17

Wij engineeren momenteel een concept om m.b.v. een explosie (kruit) lading stalen pijpen te snijden. De explosiedruk drijft een soort beitel aan, die een plakje van een buis snijdt. Het doel is dan een aftakking te krijgen van een buizensysteem.

Het lijkt er sterk op dat in sommige gevallen er wel genoeg energie in de kruitlading zit, maar dat de beitel toch ergens blijft steken (onvolledige snijding) Dat zou er op kunnen wijzen dat er te weinig druk op wordt gebouwd bij de explosie om de bijtel verder te drukken.

Wat wij ons met name afvragen is wat er zou gebeuren wanneer een kruidlading zich in een groot, zeer sterk omhulsel bevond. Zodanig sterk dat barsten onder de druk niet kan. Is het denkbaar dat dan de reactie wellicht stopt door de waarschijnlijk zeer hoge druk/temperatuur? Dat dus niet alle kruit reageert, omgezet wordt in gas? Of zal het altijd wel volledig reageren, en ontstaan er "gewoon" gassen onder zeer hoge druk.

Als u hier een simpel antwoord op zou kunnen geven zou ik dat zeer op prijs stellen.
Misschien kunt u mij anders doorverwijzen naar iemand die hier meer vanaf weet.

Hartelijk bedankt alvast,


--------------------------------------------------------------------------------
Stijn Leenders (sl@femto.eu)
Project Engineer - BeNeLux Office

Femto Engineering - Siemens Solution Partner
www.femto.eu


BeNeLux Office
Femto Engineering B.V.
Molslaan 111
2611 RK Delft
The Netherlands
T +31 (0)15 2850 580
F +31 (0)15 2850 581
--------------------------------------------------------------------------------
German Office
Femto Engineering GmbH
Am Wallgraben 99
70565 Stuttgart
Germany
T +49 (0)711 2525 285
F +49 (0)711 2525 286
--------------------------------------------------------------------------------

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Victor

  Victor


 • >250 berichten
 • 311 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 september 2008 - 11:08

Is het denkbaar dat dan de reactie wellicht stopt door de waarschijnlijk zeer hoge druk/temperatuur?


Omdat dit een sterk aflopende reactie is, zal de druk en temperatuur de reactie volgens mij niet stoppen. Is het mogelijk te checken of er nadien nog ongereageerd kruid aanwezig is? Is er genoeg zuurstof in de plunjer aanwezig, zodat de reactie niet plots stopt? Als je ons vertelt welk kruid je gebruikt...berekenen we graag het nodige volume lucht..

Als de beitel vastzit, heb je dan nog druk over? Zoja, misschien kun je...de beitel een grotere aanloop laten nemen en/of de beitel zwaarder maken, zodat deze genoeg impuls kan opbouwen. Want voor het snijden van de buis heb je een grote impulsverandering nodig....die je op voorhand opgebouwd hebt in de beitel. Het drukken van het gas op het moment zelf zal te weinig effect hebben...denk'k zo...

Groeten,
Victor
Only an optimist can see the nature of suffering

#3

Hari

  Hari


 • >250 berichten
 • 474 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 september 2008 - 13:05

Is er genoeg zuurstof in de plunjer aanwezig, zodat de reactie niet plots stopt? Als je ons vertelt welk kruid je gebruikt...berekenen we graag het nodige volume lucht..

Als je goed kruit hebt levert dit zelf zijn zuurstof en ik ga er vanuit dat er goed kruit gebruikt word. In de kamer die niet kan scheuren of uitzetten zal de temperatuur enorm toenemen en de druk evenzo. Dat het kruit niet geheel ontbrand, is zeer onwaarschijnlijk aangezien het zelf zijn zuurstof levert (nogmaals ik ga ervanuit dat er een zeer juist uitgebalanceert kruit wordt gebruik).

Is het een idee om springstof te gaan gebruiken met een holle lading? Minder nodig, meer uitwerking, wel is mogelijk dat er hogere kosten zijn. Een simpel springstof iets is Blade, misschien kun je daarop verder bouwen?

Het is mij nog niet duidelijk hoe het precies 'gedaan' wordt. Als ik het zo lees is het een goed idee om de druk op te laten bouwen tot een bepaalde druk die dan te laten ontsnappen waarna deze pas op de beitel terecht komt. En niet rechtstreeks op de beitel de druk op te laten bouwen... Just an idea

Every day is a gift, that's why they call it 'the present'.


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures