Springen naar inhoud

Rene Girard en de mimetische begeerte


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Knownothing

  Knownothing


 • >250 berichten
 • 742 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 mei 2005 - 08:27

Rene Girard heeft een indrukwekkende filosofie ontwikkeld over de mimetische begeerte, de zondebok, het geweld en het heilige. Op de website van het Colloquium On Violence & Religion (COV&R) kun je onder andere twee van zijn lezingen "bijwonen".

De lezing over Shakespeare lijkt (voorlopig ?) niet thuis te geven, maar de andere geeft in ieder geval een mooie samevatting van zijn theorie.
Zeg nooit: 'Ik kan me niet voorstellen dat dit-of-dat zich heeft kunnen ontwikkelen door natuurlijke selectie' en neem iemand die dat zegt nooit serieus. Keer op keer blijkt het een inleiding te zijn tot een intellectuele bananenschil-ervaring.(Dawkins)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Napoleon Dynamite

  Napoleon Dynamite


 • >250 berichten
 • 778 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 mei 2005 - 11:13

Rene Girard heeft een indrukwekkende filosofie ontwikkeld over de mimetische begeerte, de zondebok, het geweld en het heilige. Op de website van het Colloquium On Violence & Religion  (COV&R) kun je onder andere twee van zijn lezingen "bijwonen".

De lezing over Shakespeare lijkt (voorlopig ?) niet thuis te geven, maar de andere geeft in ieder geval een mooie samevatting van zijn theorie.Is inderdaad een sterke theorie.
Girard is nihilistisch aangelegd door het feit dat de mens NIETS in zich heeft en dus is het vertrekpunt imitatie.

Ik heb zijn theorie ooit moeten toepassen op pesten.
Ontzettend interessant!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures