Voedsel op sterk water
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 5
Voedsel op sterk water
Beste lezer,
Nu wil ik een appelflap op sterk water zetten voor een afscheidscadeau. Wellicht wat vreemd als je dit uit zijn context hoort
Maar goed, dieren e.d. laten zich prima op sterk water zetten, hoewel de kleur snel achteruit gaat.
Is dit ook het geval voor voedsel of kan voedsel niet geconserveerd worden in sterk water?
Bedankt!
Nu wil ik een appelflap op sterk water zetten voor een afscheidscadeau. Wellicht wat vreemd als je dit uit zijn context hoort
Maar goed, dieren e.d. laten zich prima op sterk water zetten, hoewel de kleur snel achteruit gaat.
Is dit ook het geval voor voedsel of kan voedsel niet geconserveerd worden in sterk water?
Bedankt!
- Berichten: 119
Re: Voedsel op sterk water
Hm...
Meestal wordt sterk water alleen gebruikt bij het conserveren van organismen.
Zit je nog op school? In dit geval zou je het eens aan je biologieleraar kunnen vragen, die kan je daar alles over vertellen.
Meestal wordt sterk water alleen gebruikt bij het conserveren van organismen.
Zit je nog op school? In dit geval zou je het eens aan je biologieleraar kunnen vragen, die kan je daar alles over vertellen.
Why does it have to be human or divine? Maybe human is divine. ---The Da Vinci Code, Robert Langdon
-
- Berichten: 5
Re: Voedsel op sterk water
spanx3 schreef:Hm...
Meestal wordt sterk water alleen gebruikt bij het conserveren van organismen.
Zit je nog op school? In dit geval zou je het eens aan je biologieleraar kunnen vragen, die kan je daar alles over vertellen.
Dat is dus ook mijn probleem, kan het ook gebruikt worden voor voedsel.
Nee, niet meer op de middelbare. Ik studeer aan de TU Eindhoven, maar daar heb ik echter geen connecties die zouden weten of dat het mogelijk is.
- Berichten: 8.557
Re: Voedsel op sterk water
Ik zou zelf geen sterk water gebruiken, maar de appelflap inleggen. Net zoals augurken oid. http://en.wikipedia.org/wiki/Food_preservation#Pickling
"Meep meep meep." Beaker
- Berichten: 119
Re: Voedsel op sterk water
Dat lijkt mij ook verstandiger.
(p.s.: gefeliciteerd met je 5.000'ste bericht )
(p.s.: gefeliciteerd met je 5.000'ste bericht )
Why does it have to be human or divine? Maybe human is divine. ---The Da Vinci Code, Robert Langdon
- Berichten: 824
Re: Voedsel op sterk water
Het mooiste lijkt mij om de appelflap op te nemen in doorzichtig plastic.
Ik wou dat ik een elektron was, dan kon ik altijd paren
-
- Berichten: 5
Re: Voedsel op sterk water
Ja, plastineren oid.Het mooiste lijkt mij om de appelflap op te nemen in doorzichtig plastic.
Of het ingieten in acrylaat (Ik betwijfel of dat ook gaat werken)
Maar dat gaat al weer heel snel veel kosten
- Berichten: 4.220
Re: Voedsel op sterk water
Het actieve component van sterk water (formaline, niet de alcoholvariant) is formaldehyde: dat denatureert eiwitten en maakt ze onoplosbaar in water. Helaas bestaat je appelflap uit veel meer dan eiwitten en weet ik niet goed hoe die stoffen zich gaan gedragen: bijvoorbeeld de korrels suiker op de flap zouden best eens kunnen oplossen in het water. Het bladerdeeg zou zich nog best een kunnen laten fixeren door bijvoorbeeld de hoge concentratie gluten (dat zijn eiwitten).
Ingieten in een hars (bijvoorbeeld acrylaat) lijkt me een betere oplossing, ga daarvoor naar een kunststofverwerkend bedrijf. In Nieuwegein weet ik wel een bedrijf, maar dat is vanuit Eindhoven niet handig.. even googlen dus.
Ingieten in een hars (bijvoorbeeld acrylaat) lijkt me een betere oplossing, ga daarvoor naar een kunststofverwerkend bedrijf. In Nieuwegein weet ik wel een bedrijf, maar dat is vanuit Eindhoven niet handig.. even googlen dus.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-
-Calvin-