Springen naar inhoud

- - - - -

Oktober kennismaand - doe mee!


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Ger

  Ger


 • >5k berichten
 • 16594 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 30 september 2008 - 19:08

Oktober Kennismaand, voorheen beter bekend als de WetenWeek, biedt bezoekers gedurende een hele maand een kijkje in de fascinerende wereld van wetenschap en technologie. Denk hierbij onder meer aan festivals, proefjes, theater, workshops, rondleidingen, excursies, lezingen, debatten en experimenten door heel het land.

Het thema van de Oktober Kennismaand 2008 is ‘Kraak de code!’. Van 1 tot en met 31 oktober vinden er diverse activiteiten plaats waarin je zelf codes kunt kraken en daarmee mysteries ontrafelen. Op verschillende niveaus, voor verschillende leeftijden en op verschillende manieren.

Wetenschapsforum organiseert ook enkele activiteiten in het kader van de Oktober Kennismaand.
 • Reken mee met Wetenschapsforum: ABC-Boincathon
  "BOINC" is een project waarbij je ongebruikte rekenkracht van je computer in kan zetten. Je kan bij BOINC kiezen uit verschillende projecten, maar gedurende de maand oktober roepen we iedereen op om mee te doen aan het "ABC"-project. Zet je computer ook in voor het goede doel, en reken mee met ABC!
 • Decodeerwedstijd
  Kraak verschillende codes door gebruik te maken van analysetechnieken. Het niveau varieert van gemakkelijk tot lastig.
 • Codeerwedstijd: Maak de code!
  Codeer een boodschap (naar eigen keuze) zodanig dat niemand het meer kan herkennen als het origineel, en zorg dat er wel weer een terugconversie is waar alleen dat woord maar mee te verkrijgen is. Vanzelfsprekend moet elk woord ermee te coderen en terug te halen zijn.
 • Kennisquiz
  We hebben een wetenschapsquiz opgesteld met 18 meerkeuzevragen over diverse wetenschappelijke onderwerpen. Weet jij de antwoorden? Elke vraag levert een letter op en de letters samen vormen een woord. Dit woord is het codewoord waarmee je kans maakt op een prijs!
 • Verslagcompetitie
  Tijdens de Oktober Kennismaand zijn er meer dan 150 activiteiten georganiseerd. Het is dus onmogelijk om overal bij te zijn. Wel zijn we natuurlijk met zijn allen reuze-nieuwsgierig naar wat er allemaal gedaan wordt, dus schrijven we een wedstrijd uit! Maak als je naar een evenement van de Oktober Kennismaand gaat een zo mooi/leuk/origineel mogelijk verslag daarvan. Je mag zelf kiezen hoe: tekst, video, fotoreportage, alles is toegestaan! Het mooiste/leukste/orgineelste verslag wint een prijs!
Ook voor jou zit er hopelijk iets interessants tussen waar je aan mee wilt doen.

In dit forum lees je alles over de activiteiten van Wetenschapsforum over de Kennismaand, en kun je ook al je chit-chat rondom non-WSF activiteiten plaatsen.

Iedereen een kennisrijke oktober toegewenst! :D
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Dalton

  Dalton


 • >250 berichten
 • 808 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 oktober 2008 - 23:09

Vandaag is het 16 oktober dus we zitten precies op de helft.

Tijdens de Oktober Kennismaand zijn er meer dan 150 activiteiten georganiseerd.

Zijn er al veel mensen bij zo'n activiteit aanwezig geweest?

Veranderd door Dalton, 15 oktober 2008 - 23:09

Minder dan niks is onmogelijk.
De enige uitzondering op deze regel is mijn salaris.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures