Wie maakt het mooiste verslag in de Oktober Kennismaand?

Moderator: Rhiannon

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 17.659

Wie maakt het mooiste verslag in de Oktober Kennismaand?

Oktober Kennismaand: Wie maakt het mooiste verslag?

Win het boek Onmogelijke natuurkunde van Michio Kaku!

In het kader van Oktober Kennismaand (voorheen de WetenWeek), worden vele workshops, lezingen, demonstraties, open dagen en andere activiteiten georganiseerd die te maken hebben] met Wetenschap. Dit jaar staat de kennismaand in het kader van het thema "Kraak de code" en er valt weer van alles te beleven en te zien. Zo wordt in Science Centre Nemo (Amsterdam) het Scientific Festival gehouden, presenteert Theater Adhoc (Breda) haar voorstelling Zoom, over nanofotonica, en vertelt Sterrenwacht Cosmos (Lattrop, Overijssel) je alles over de maan en wat de mens in de Oudheid al wist over de kosmos.

Allemaal zeer interessant natuurlijk, maar met maar liefst zo'n 150 activiteiten in een maand tijd is het onmogelijk om overal bij te zijn. Wel zijn we natuurlijk met zijn allen reuze-nieuwsgierig naar wat er allemaal gedaan wordt, dus schrijven we een wedstrijd uit! Maak als je naar een evenement van de Oktober Kennismaand gaat een zo mooi/leuk/origineel mogelijk verslag daarvan en plaats het hier in dit topic. Word-documenten, videoverslagen, fotoreportages, alles is toegestaan! De moderators kiezen na afloop van de Oktober Kennismaand het mooiste/leukste/orgineelste verslag uit, en de winnaar krijgt het boek Onmogelijke natuurkunde!

Afbeelding

Onmogelijke natuurkunde

Kaku, M.


(of een Bol.com boekenbon van gelijke waarde)

Dubbele winst dus: jij maakt kans op een mooi boek, en de duizenden Wetenschapsforumleden kunnen meegenieten van het evenement waar jij naar toe bent geweest. Iedereen kan deelnemen, ook al heb je pas 1 bericht op je naam staan. Dus doe mee!

Op de site van de Oktober Kennismaand vind je een overzicht van de evenementen per provincie en per datum.

(moderators zijn als juryleden vanzelfsprekend uitgesloten van deelname)
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

Berichten: 8.614

Re: Wie maakt het mooiste verslag in de Oktober Kennismaand?

Aangezien ik dit initiatief niet ken, neem ik aan dat het iets typisch Nederlands is. Klopt dit, of zijn er ook in België activiteiten in het kader van Oktober Kennismaand (afgezien van de Wetenschapsweek voor Belgische derdegraadsstudenten ASO)?
Geloof niet alles wat je leest.


Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!

Gebruikersavatar
Berichten: 6.905

Re: Wie maakt het mooiste verslag in de Oktober Kennismaand?

Het is inderdaad een Nederlands initiatief.
Het vel van de beer kunnen verkopen vraagt moeite tenzij deze dood voor je neervalt. Die kans is echter klein dus moeten we zelf moeite doen.

Gebruikersavatar
Berichten: 17.659

Re: Wie maakt het mooiste verslag in de Oktober Kennismaand?

Neemt natuurlijk niet weg dat je als Belg van harte welkom bent. Er zijn ook zat activiteiten in Brabant, Limburg en Zeeland. :D
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

Reageer