Springen naar inhoud

Aankondiging boincathon, kraak de code editie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 september 2008 - 21:49

Oktober Kennismaand: 100.000 voor het Boinc project 'ABC@home
Help het Wetenschapsforum Boinc team hun doel te behalen.

Al 21 jaar wordt in Nederland de "Wetenweek" georganiseerd, maar vanaf dit jaar is dat evenement omgedoopt tot "Oktober Kennismaand". De Oktober Kennismaand biedt een kijkje in de fascinerende wereld van wetenschap en technologie. Denk hierbij onder meer aan proefjes, theater, workshops, rondleidingen, excursies, lezingen, debatten en experimenten. Talloze (onderzoeks)instellingen, bedrijven, universiteiten, science centra en sterrenwachten openen tijdens deze maand hun deuren. Het gehele programma is overigens te lezen op www.oktoberkennismaand.nl

Het thema van Oktober Kennismaand is dit jaar "Kraak de code!". Ook Wetenschapsforum heeft in dit kader enkele activiteiten georganiseerd. Een van deze activiteiten is een "Boincathon". BOINC is een zogenaamd "Distributed Computing"-project. Het principe hierachter is dat computers in de tijd dat ze even niets te doen hebben meerekenen aan een bepaald project. Een bekend voorbeeld hiervan is Seti, waarbij men zoekt naar buitenaardse wezens. Het leuke is dat iedereen met zijn/haar computer(s) een bijdrage kan leveren aan een dergelijk project.

Om aan te sluiten bij het thema "Kraak de Code!" roept Wetenschapsforum mensen op om deel te nemen aan het "ABC-vermoeden". Het abc-vermoeden gaat over abc-drietallen. ABC@home is een Boinc project gestart door de universiteit van Leiden. Het tracht het ABC-vermoeden aan te tonen. Dit is een belangrijke wiskundige stelling die veel rekenkracht nodig heeft om te bewijzen.

Zet je ook in voor dit doel! Installeer het programma en doe mee. Instructies en meer informatie vind je in dit topic.

Alvast welkom bij het team en bedankt voor het inzetten van je computer!

Naast deze boincathon organiseert Wetenschapsforum ook andere activiteiten. Zie dit bericht voor een overzicht!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures