Springen naar inhoud

De moord op onze biotoop


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Heet Staal

    Heet Staal


  • >25 berichten
  • 88 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 oktober 2008 - 00:26

Faché Instituut Orthomoleculaire Wetenschappen


Sinds maandag 1 september 2008 mogen groenten- en fruittelers tot 1000 maal meer pesticiden gebruiken.

Dat staat in een richtlijn van de Europese Commissie, die hiermee duidelijk meer de belangen van de multinationals behartigt dan de gezondheid van de onderdanen die zorgen voor de jaarlijkse nodige miljarden euro's om de Europese Commissie toe te laten te kunnen werken.

De Europese Commissie neemt die maatregel in een poging de pesticidenregelgeving 'te harmoniseren' in alle lidstaten.


Ieder normaal denkend mens zou verwachten dat er duidelijk meer strikte regels worden opgelegd. Het tegendeel is de ziekmakende waarheid en wordt toegepast op die producten die tot hier toe gezondheidsbevorderend werkten, groenten en fruit.

Biochemici en andere onafhankelijke wetenschappers waarschuwen dat verschillende pesticiden kankerbevorderend werken en het hormonaal stelsel van de mens uit balans kunnen brengen.


De Duitse biochemicus Helmut Burtscher schrijft duidelijk dat groenten en fruit nu ziekmakende producten dreigen te worden.

De Europese Commissie legt alle commentaar naast zich neer.

Appelen, peren, druiven en pruimen zouden de meeste pesticiden bevatten volgens Burtscher.

Bron: volkskrantblog

Ongelooflijk maar waar, sinds kort mogen landbouwers dus tot 1000 maal zoveel pesticides gebruiken als nu toegestaan is. Dat is het resultaat van een EU-wetgeving die sinds kort in voege is getreden. Als dit ook werkelijk gaat toegepast worden, zal de gezondheidszorg (lees: farmaceutische industrie) er wel bij varen. Onze gezondheid spijtig genoeg niet, reeds lange tijd is bewezen dat vanaf een minimumgebruik ervan, de kankerpercentages de lucht in gaan.

Een voorbeeld van de oude regelgeving; een boer die ik persoonlijk ken sproeit op zijn land (een perenboomgaard) een hoeveelheid sproeistof (de toenmalig toegestane hoeveelheid), gevolg: elke familie rond zijn land krijgt instant barstende hoofdpijn, en de Koi-karpers in de buur zijn vijver sterven allen binnen enkele uren. Mij lijkt zoiets niet normaal. De dokters, politie, ... alle instanties weigeren te onderzoeken.

Als het in de oude situatie al zo slecht gesteld was met mens en dier (over de rest van de natuur nog niet gesproken) , wat zullen de resultaten zijn? Ouderen en zwakken kunnen langzamaan sterven, en gezonde mensen worden ziek, sterfte onder de natuurlijke plant en diersoorten zullen massaal plaatsvinden. Hieronder enige onderbouwing (neen, niet van een industrieele site)

Pesticiden: wat zijn het?

Pesticiden zijn sont natuurlijke of synthetische stoffen die gewild in het milieu worden gebracht om schade te veroorzaken bij een bepaald organisme. In de landbouw worden veel pesticiden gebruikt, maar ook de industrie, openbare besturen en de huisgezinnen springen er behoorlijk kwistig mee om.
Impact op het milieu

Alle planten en dieren, ook diegene die we willen beschermen, kunnen schadelijke gevolgen ondervinden als ze worden blootgesteld aan pesticiden. Bovendien komt een groot deel van de pesticiden die we gebruiken niet op de beoogde plaats terecht, maar ook in de lucht, de bodem en het grond- en oppervlaktewater. Na verdamping in de lucht, komen de pesticiden met de regen weer naar beneden. Daarom kan je in Europa beter geen regenwater drinken!

Pesticiden kunnen een hele reeks nefaste gevolgen hebben voor het milieu:

* het verdwijnen van vele kleinere diersoorten (patrijzen, valken, muizen...)
* het verdwijnen van lieveheersbeestjes, zweefvliegen, bijen en regenwormen;
* Sommige pesticiden kunnen zich, bij herhaald gebruik, opstapelen in sommige dieren. We noemen deze stoffen bio-accumuleerbaar. Bio-accumulatie kan leiden tot groei- en voortplantingsstoornissen en zelfs dodelijk zijn.

Impact op de gezondheid

Ook wij worden niet gespaard: pesticiden kunnen nefaste gevolgen hebben voor onze vruchtbaarheid, vooral bij mannen.
In België zijn er nog niet voldoende gegevens beschikbaar over de link tussen het gebruik van pesticiden en de gevolgen hiervan voor de gezondheid .
Maar voorkomen is beter dan genezen, gebruik dus zo weinig mogelijk pesticiden.


Gezond is het alvast niet, daar is al zeker geen bewijs voor.

Nog een linkje over de gevolgen van pesticiden:

Ecologisch leven en tuinieren: pesticiden

Dat van dat verbod lijkt me nu wel een lachertje.
["HEET STAAL" was op dit forum voorheen bekend onder de naam "ARWIN RUMMEL".]

Beide zijn van dit forum verdwenen, bedankt voor niets!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures