[Praktisch onderzoek] Numerieke integratie

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 94

[Praktisch onderzoek] Numerieke integratie

Hoi, ik moet een werk (PO) maken over numerieke integratie. Een onderdeel daarvan is enkele voorbeelden geven van numerieke kwadratuurformules. Een ander deel is toepassingen van numerieke integratie in de praktijk. Kunnen jullie mij enkele voorbeelden geven?

Dank bij voorbaat,

Nabuko

Re: [Praktisch onderzoek] Numerieke integratie

Ik zit met hetzelfde probleem en ik zit ook in dezelfde klas als Nabuko Donosor en ik vind het niet zo makkelijk om veel informatie over dit thema op internet te vinden.

Als er iemand wat meer informatie / goeie sites heeft omtrent de praktische toepassingen van numerieke integratie en het belang van weten hoe goed een numeriek benadering is (i.v.m met het inschatten van fouten voor numeriek rekenwerk) zou deze dan zo vriendelijk willen zijn om hier een reactie te posten?

Over de Newton-C�tes-formules vond ik echter wel genoeg informatie:

Klikkeh!

Grtz

Gebruikersavatar
Berichten: 1.460

Re: [Praktisch onderzoek] Numerieke integratie

Jullie kunnen hier alvast eens kijken: http://www.wetenschapsforum.nl/invision/in...?showtopic=9360

Maar ook bijvoorbeeld: http://ta.twi.tudelft.nl/nw/users/vuik/sch...ren/newton.html

En verder kun je eens zoeken op Google met de trefwoorden: 'newton raphson', 'trapeziummethode' fout(en)schatting' en nog van die termen.

Een mooie en wellicht zeer bruikbare site voor jullie vond ik door bovenstaande trefwoorden bij Google in te geven: http://www.sint-janscollege.be/wiskunde/default.htm
<i>Iets heel precies uitleggen roept meestal extra vragen op</i>

Re: [Praktisch onderzoek] Numerieke integratie

Kan er iemand een voorbeeld geven van numerieke integratie in de praktijk. Tot nu toe heb ik al iets gevonden over de Venturi meetgoot.

Dank u bij voorbaat...

GaLiLeO

Reageer