Springen naar inhoud

- - - - -

Dichterbij de oorsprong van marsmaan phobos


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

  Wien Ee


 • >1k berichten
 • 3133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 20 oktober 2008 - 16:30

Ruimtewetenschappers ontrafelen steeds meer van de geheimen van Phobos, de grootste maan van Mars. Het staat vrijwel vast dat het eerder om een ‘stapel puin’ gaat, dan om een enkel massief lichaam. Resteert de vraag waar dat puin vandaan is gekomen.

Lees meer ... ESA
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 24 februari 2010 - 10:09

Mars Express maakt scheervlucht langs Phobos

Vandaag is Mars Express begonnen aan een serie fly-by's van Phobos, de grootste maan van Mars. De campagne bereikt op 3 maart zijn hoogtepunt. Dan vestigt het ruimtevaartuig een nieuw record voor de krapste scheervlucht langs Phobos, op maar vijftig kilometer afstand. De gegevens die worden verzameld kunnen helpen bij het ophelderen van de oorsprong van deze mysterieuze maan.

De laatste fly-by-campagne is vandaag om 06:52 CET (05:52 GMT) begonnen toen Mars Express tot minder dan 991 kilometer van het atmosfeerloze oppervlak van Phobos kwam. De fly-by's gaan op verschillende hoogtes door tot 26 maart, wanneer Phobos buiten bereik komt. Ze bieden prima kansen voor extra wetenschappelijke activiteiten met Mars Express, een ruimtevaartuig dat is ontworpen om de rode planeet zelf te onderzoeken, niet de grijze maan ernaast.


Bron: ESA (NL)

Lees verder: http://www.esa.int/e...herlands_0.html

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures