Springen naar inhoud

help microbiology


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Dino

  Dino


 • >250 berichten
 • 740 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 januari 2004 - 22:16

Dit is mijn probleempje ik zit met een eerder filosofisch vraagje.

Wat zou een goede species defenitie zijn voor bacteriŽn?

Bij Eukaryoten is het zo dat als ze zich kunnen vermenigvuldigen en vruchtbare nakomelingen vormen ze dan een species zijn (ook met veel foutjes zoals bv orchidŽŽn wel eigenlijk niet echt want in de natuur worden ze bestoven door het enige beestje dat ze binnen laten en dat beestje gaat gn andere orchidee besyuiven.)

In de microbiology is het zo dat een species gedetermineerd wordt door verscheidene technieken en als uiteindelijke arbiter dna-dna hybridisatie, dit is echter redelijk arbitrair aangezien ze beslissen als er meer dan 70% hybridisatie is dan is het een soort. Als het minder is dan 70% dan zijn ze niet verwant wat je natuurlijk kan inbeelden dit is niet echt exact. Der zijn ook bacteriŽn die DNA oppikken die andere bacteriŽn uitscheiden.

Dus wat zou een goede species defenitie zijn?

Ik zit al heel de tijd het net af te schuimen en de artiekels maar vind niet veel.

iig bedankt

xd
"My foot is fine, the chair died, but I don't think it suffered."

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Morgje

  Morgje


 • >25 berichten
 • 73 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 januari 2004 - 01:25

Bij opname van plasmiden (door conjugatie) of naakt DNA (door transformatie) worden er mutanten bekomen. Voor de hybridisatie veronderstel ik dat ze werken met wt (wild type)

Wat trouwens die transformatie betreft: k ken zeer weinig bacterien die spontane transformatie ondergaan en dan nog enkel onder bepaalde condities (dit is bijvoorbeeld door uithongering van de cellen)

Indien een cel bijvoorbeeld Lambda-DNA in zijn genoom geÔnserteerd heeft, is dit door DNA-sequenching te herkennen door de specifieke attenuatorplaatsen, wanneer een (niet-conjugatief) transposon inserteert, is dit te herkennen door een direct repeat (plus mogelijkheid tot selectie omdat een transposon steeds een antibioticummerker bevat) Plasmiden die conjugatief overgedragen worden, zijn niet steeds in staat tot insertie in het bacterieel chromosoom wat wil zeggen dat ze door segregatie weer verloren zullen gaan en je dus gewoon voldoende generaties moet observeren. Insertie van DNA in het bacterieel chromosoom kan volgens mij (ben ni zeker) enkel via RecBCD, RecE of RecF pathways wat zou impliceren dat in een RecA mutant recombinatie (en dus insertie) niet kan plaatsgrijpen.

Al dit om te zeggen dat ik veronderstel dat het wel degelijk mogelijk is om uit te maken of je met een wt of met een mutant te doen hebt en door zeker te zijn dat je hybridiseert met wt cellen, is volgens mij het probleem van mogelijkheid tot DNA-opname geŽlimineerd.

Allť, t is maar een interpretatie op basis van wat ik der in t algemeen zo wat van weet, k ga het hier ni met 100% zekerheid gaan verkondigen...
It's been said that everything in the universe is fundamentally composed of energy.Since energy cannot be created or destroyed,some speculate that living beings never truly die.Their life energy is simply returned to the universe in its simplest form.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures