Springen naar inhoud

Computersoftware probleem


 • Log in om te kunnen reageren

#1

made in flanders

  made in flanders


 • >1k berichten
 • 1086 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 november 2008 - 18:58

Mijn grote broer heeft laatst een Macbook gekocht. Ziet heel mooi uit. Ik had wat geprobeerd om mijn laptop met windows xp een beetje te veranderen qua uitzicht door het wat in die mac stijl te zetten.
Ik heb een dock gezet op mijn laptop, wat ik mooi en handig vind, maar ik zit met een paar probleempjes. Namelijk, altijd als ik op het bureaublad icoontje druk, dan verdwijnt ook die dock. En daar ik nogal vaak op dat icoontje druk verdwijnt het dus nogal vaak.
Ook krijg ik het laatste icoon van mijn oorspronkelijk bureaublad niet weg, dat van de prullenbak. Heeft iemand een idee hoe deze twee irritante verschijnselen weg te krijgen?
Bij voorbaat dank.
Zoekt je pc nog een doel in zijn leven?
Laat hem dan nu onmiddellijk eiwitten vouwen gezellig met 500.000 andere pc's bij folding@wetenschapsforum.nl
Our team needs you!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Cycloon

  Cycloon


 • >1k berichten
 • 4810 berichten
 • VIP

Geplaatst op 01 november 2008 - 21:39

Het "probleem" dat je hebt wanneer je op het bureaublad icoon drukt kan je niet wegwerken. Eigenlijk is dat geen probleem, maar gewoon de logica achter het systeem. Het bureaublad kan je ook zien als een venster. Op het moment dat jij dat icoontje indrukt wordt het bureaublad het bovenste venster en kan niemand daar iets tegen, zelf softwarematig is zoiets niet makkelijk op te lossen.

Voor de trashcan:

3. Right click on desktop>arrange icons by>uncheck show desktop icons


Of

Simply delete "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}" and restart. When you restart, the Recycle Bin is no longer on the desktop. When you delete stuff, it still prompts to send it to the Recycle Bin, as always. To fully delete something, just delete it from C:\Recycled. or C:\Recycler (name depends on file system). To view this folder, you have to have everything set to be seen, including hidden folders and procted OS files and all that.


Als je de regkey delete zou ik wel een backup maken van die key, anders krijg je nooit meer je prullenbak icoon terug :D

#3

made in flanders

  made in flanders


 • >1k berichten
 • 1086 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 november 2008 - 23:28

Hartelijk dank voor het antwoord.
Ik was helaas mijn prullenbak een hele tijd kwijt, maar ben er uiteindelijk in geslaagd om het toch terug te krijgen. (Voor alle veiligheid er nu een extra icoon van gemaakt)
Ook het probleem met de bureaublad knop heb ik kunnen oplossen, gewoon door een ander programma te downloaden die dat probleem niet had.
Natuurlijk heeft dat dan weer andere problemen, die te moeilijk zijn om uit te leggen via het forum. Ik zal er nog eens op mijn gemak proberen naar te kijken morgen.
Zoekt je pc nog een doel in zijn leven?
Laat hem dan nu onmiddellijk eiwitten vouwen gezellig met 500.000 andere pc's bij folding@wetenschapsforum.nl
Our team needs you!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures