Planten kunstmest geven

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 1

Planten kunstmest geven

Als we planten kunsmest geven lossen mineralen in het grondwater op, wat gebeurt nog met de mineralen?

en als we ze teveel kunstmest geven verdrogen ze. Hoe komt dit?

Gebruikersavatar
Berichten: 4.220

Re: Planten kunstmest geven

Hint:

Wat doet de concentratie van opgeloste stoffen met osmotische waarden van de plant ten opzichte van zijn omgeving? Waar wil het water dan heen?

Wat bedoel je precies met wat er met die mineralen gebeurt? Ze spoelen en diffunderen weg en er zal een deel opgenomen worden door de plant. Als je een ander antwoord in gedachten had, zal je je vraag beter moeten formuleren.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.

-Calvin-

Berichten: 16

Re: Planten kunstmest geven

ten eerste als je planten kunstmest geeft is het niet de bedoeling dat het in het grondwater terecht komt, grondwater is namelijk het water wat niet per se beschikbaar is voor planten,dit bevind zich op nl. op grotere dieptes.

een deel van de kunstmest gaat in de bodem reacties aan met andere stoffen en mineralen,dit zorgt er oa voor dat de bodem verzuurt bij overmaat,en daardoor dat de planten in somige gevallen bepaalde voedingsstoffen niet kan opnemen(antagonisme).Als je te veel kunstmest geeft dierlijke mest trouwens ook, loopt het zoutgehalte in de bodem op waardoor de ec waarde in de plant lager word als in de omgeving, en omdat een plant een halfdoorlatend membraam is zal het zoutgehalte binnen en buiten de plant naar elkaar toetrekken(osmose)waarbij het vocht uit de plant getrokken word.

Reageer