Springen naar inhoud

Data recovery


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Rogier

  Rogier


 • >5k berichten
 • 5679 berichten
 • VIP

Geplaatst op 06 november 2008 - 16:16

Uit Bericht bekijken
Dat was precies hoe ik het ook interpreteerde. Er zijn een hoop gespecialiseerde bedrijven die - voor een groot bedrag - data kunnen terughalen.[/quote]
Volgens mij gaat dat vooral om beschadigde harde schijven e.d. (dan schroeven ze de platters eruit) of bestanden waar nullen overheen zijn geschreven (dan blijft er nog wat magnetisch residu o.i.d.)

Als je op een normale harddisk een bestand wist door het twee of drie keer te overschrijven met random data, durf ik er een miljoen om te verwedden dat niemand dat bestand nog terug kan halen.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Phys

  Phys


 • >5k berichten
 • 7556 berichten
 • VIP

Geplaatst op 06 november 2008 - 16:24

We gaan een beetje off-topic, maar ik doel op een bedrijf als deze. Ze beweren daar met grote kans data te kunnen terughalen, en spreken daarbij niet over louter beschadigde schijven.

Verborgen inhoud
een bedrijf dat

een stroom onderbreking

schrijft, kan ik altijd wat moeilijker serieus nemen
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#3

Vladimir Lenin

  Vladimir Lenin


 • >250 berichten
 • 829 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 november 2008 - 16:51

Het was niet m'n bedoeling om naar ICT over te gaan, ik wil gewoon eventjes meegeven dat je computer niet zomaar een bestand verwijdert. De eerste byte van het bestand krijgt een code die zegt "vrij". Dat is zeer handig voor inderdaad Data Recovery, als je een bestand per ongeluk gewist hebt. Tegenwoordig vindt je op het internet duizenden programma's die dat werkje voor jou kunnen opknappen.

Bovendien klopt dat random niet helemaal, vergeet niet de mirror-techniek wordt tegenwoordig heel vaak toegepast. En als je zelfs data uit een verbrande schijf kan halen, (doet het magnetisch effect ook teniet). Denk ik dat gespecialiseerde bedrijven wel degelijk in staat zijn om die data terug te halen.

Verder nog eventjes een vraag nu we hier toch bezig zijn, weet er iemand een goed Data Recovery programma die kan werken tijdens de boot-modus (low-level dus). Ik zit nog met een naar mijn idee gecrasht schijf. Hij vind hoe dan ook de boot-bestanden niet meer terug, en m'n computer wil m'n boot-cd niet lezen. Toen heb ik er een cd van Microsoft Windows van een andere computer in gestopt, het ding werkte, maar zei dat het geen partities kon detecteren en microsoft heeft nooit een besturingssysteem op cd gemaakt (in tegenstelling tot Knoppix, Slax, Ubuntu). Het is niet dringend hoor, maar er staan wel een reeks emotioneel belangrijke bestanden op (foto's van een reis naar ItaliŽ), en nee ik heb er geen back-up van genomen. Daarbij is het ook nog eens van een laptop (2.5 inch dus) waardoor ik hem niet in m'n desktop-pc kan draaien (als slave-drive). Of zou het aan m'n moederbord liggen, het feit dat hij de boot-cd niet slikt is volgens mij ook niet zo gezond. Nochtans heeft POST aan dat er niets aan de hand is (1 korte beep). Ik ga dit weekend eens met Slax proberen, maar als iemand nog andere suggesties heeft? Ik weet dat er van die bedrijven zijn, maar hun hoofdactiviteit is altijd zeggen, dat je met software je schijf kan beschadigen wat uiteraard deels klopt, maar als je weet dat 85% van die schijfproblemen te wijten zijn aan software is er dus nog een zeer grote kans om ze met software te recupereren.

Veranderd door Vladimir Lenin, 06 november 2008 - 16:55

"Als je niet leeft zoals je denkt, zul je snel gaan denken zoals je leeft."
--Vladimir Lenin-- (Владимир Ильич Ульянов)

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures