Springen naar inhoud

Concentratie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Arne Lesaffer

  Arne Lesaffer


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 08 november 2008 - 18:54

Hallo,

Ik heb nu al een tijdje het probleem telkens als ik iets wil leren of aandachtig lezen dat er constant andere gedachten door mijn hoofd stromen. Bijvoorbeeld: ik lees wat de les na en constant komer er gedachten op van TV, computer enzo. Nochtans zit ik maar anderhalf uur per dag voor computer en TV. Weet iemand hoe ik kan maken dat ik mij volledig kan concentreren op mijn leerstof?

Groetjes

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ToonB

  ToonB


 • >250 berichten
 • 817 berichten
 • VIP

Geplaatst op 08 november 2008 - 19:53

Zet je ergens waar je minder snel prikkels krijgt om afgeleid te worden.

Hoe saai het ook klinkt, maar als je voor een proefwerk moet studeren, of voor een grote test of wat dan ook, ga ergens studeren waar gewoon niets te doen is buiten leren.

Als je oma en opa geen computer hebben (wat bij mij het geval is) ga er dan in een kamer zonder tv zitten. Ga eens in een bibliotheek zitten (zowel schoolbibliotheken, als openbare bibliotheken laten doorgaans studenten toe tijdens hun openingsuren. Op voorwaarde dat je geen herrie maakt dan).

Als ik tijdens mijn examens moet leren op mijn kamer, waar een pc staat, dan demonteer ik gedurende mijn examens het hele ding. Als ik moet leren, staat die pc niet in de buurt. Alleen een bed, en je boeken.
De eerste uren, en misschien dagen, merk je er niet veel van.

Maar tijdens een examenweek merk je wel al wat sneller dat je gedachten meer op het leren gefocussed zijn. Bij mij alleszinds toch.

Hopelijk helpt deze tip 8-).
"Beep...beep...beep...beep"
~Sputnik I

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures