Springen naar inhoud

- - - - -

Donkere materie vooral te vinden rond melkwegkern


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

  Wien Ee


 • >1k berichten
 • 3133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 09 november 2008 - 10:36

De donkere materie waaruit het grootste deel van de massa van het heelal bestaat, kan het gemakkelijkst gedetecteerd worden in de allerbinnenste delen van de Melkweghalo, ruim binnen de baan die de zon rond het Melkwegcentrum beschrijft.

Lees meer ... Allesoversterrenkunde

Lees meer ... Nova
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

The Man

  The Man


 • >25 berichten
 • 73 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 februari 2009 - 22:18

Dat blijkt uit computersimulaties van astronomen van het Max Planck-instituut voor Astronomie in Garching. Met supercomputers berekenden ze hoe donkere materie in de loop van miljarden jaren samenklontert tot kleine en grote concentraties, en waar je die donkere materie vanaf de aarde het eenvoudigst zou moeten kunnen detecteren aan de hemel.

Dus door het formuleren van donkere materie in een computersimulatie als oplossing voor het 'massaprobleem' in het heelal betekend automatisch dat het ook echt bestaat? Borduren we hier niet voort op een flaw van de formules van de geleerden die ooit eens berekend hebben dat er te weinig massa in het heelal is om het gedrag van het heelal te verklaren?

Gewoon een serieuse vraag. Ik zeg niet dat ik het antwoord heb maar ik denk dat we als mensheid te snel iets voor waar aannemen....

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures