Springen naar inhoud

Gewelddadige computerspelletjes = kwaad


 • Log in om te kunnen reageren

#1

choppi1984

  choppi1984


 • 0 - 25 berichten
 • 10 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 12 november 2008 - 20:19

Volgens de dominerende ideologie in deze wereld is alle soort geweld (reel, intellectueel of zelfs imaginair en virtueel) goed en akkoord als het maar geld opbrengt, maar alles wat geen geld opbrengt om te gaan relaxen en amuseren in de casino's en spelen met grote bazen met grote portomoneen .. maar je bent geen baas, je hebt geen software of hardware bedrijf of je hebt geen aandelen bij een van die bedrijven, je bent gewoon een burger zoals ik, die denkt dat hij vrij is, en democratisch kan leven met stemrecht en poeprecht en kakrecht en al die andere rechten heeft tot recht op wind mogen laten.

Wat denk je? laten wij een virtuele staat voor onszelf oprichten, wil je gewelddadige spelletjes verbieden?
Ik was het boek 'western terrorism' aan het lezen van de franse filosoof en schrijver Roger Garaudy, ik moest stoppen bij een stukje waarin hij zegt dat ze onze kinderen leren moordenaars te worden door op een klavierknop te drukken, ze scheppen een gevoel dat niets ergs als oorlog kan beseffen, vroeger als tegen ons gezegd wordt dat er ergens een oorlog aan het draaien is, dan staan wij met ons hartjes open mond zeggen Oh neeee dat is zo slecht zo jammer zo erg zo dit zo dat, maar dan als je opgevoegd wordt met computer spelletjes en er je wordt verwacht een leider te kiezen die jou gaat vertegenwoordiger, en die wilt oorlog? geen probleem.

Wat zeggen jullie ? :D
Medicijn tegen egoisme staat op dezelfde lijn als kenins tegen onwetendheid.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 12 november 2008 - 22:56

Ten eerste, dit gaat over opvoeden.
Dus, vanaf 18 jaar moet een persoon zelf kunnen kiezen wat goed en slecht is. Als hij soldaat wil worden, moet hij dat weten.

De vraag of kinderen gewelddadige computerspelletjes mogen spelen is dus een opvoedkundige vraag.
Ik vind daarom dat de ouders verantwoordelijk moeten zijn en niet de staat. Ik hou niet van een staat die voorkauwt wat mijn kind wel of niet mag zien en doen.

#3

Vladimir Lenin

  Vladimir Lenin


 • >250 berichten
 • 829 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 november 2008 - 23:11

En waarom 18, vroeger was de grens in BelgiŽ 21 jaar, een grens die nog door vele mensen als beter wordt gezien, bovendien zijn sommige dingen in BelgiŽ pas toegestaan als je 21 bent, autorijles geven bijvoorbeeld

ten tweede wil ik er eventjes op wijzen dat sommige ouders helemaal niet op de hoogte zijn wat er vandaag de dag op de markt te vinden is, of zoon/dochterlief verstopt de games, bovendien gaat het de staat wel degelijk aan. Ik weet niet of de zaak erg bekent is in Nederland maar ik denk terug aan Hans Van Temsche

Veranderd door Vladimir Lenin, 12 november 2008 - 23:14

"Als je niet leeft zoals je denkt, zul je snel gaan denken zoals je leeft."
--Vladimir Lenin-- (Владимир Ильич Ульянов)

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures