Springen naar inhoud

Moeilijke vraag voor mij!


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

Anoompje

  Anoompje


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 15 mei 2005 - 12:33

Hallo beste mensen vandaag heb ik echt een rotdag mee gemaakt ik ben nieuw op dit forum en ben zo radeloos gelukkig heb ik dit forum gevonden! Hier mijn verhaal gelieve het serieus te nemen.

Mijn vader is altijd al een sagarein geweest en is een ontzettend erge sexist hij is 40 en is gescheiden van 2 vrouwen waarvan hij 1 meisje heeft achtergelaten en een jongen(ik dus) ik ben nu 16 en heb er erg veel moeite mee dat hij zo doet hij is onaardig altijd sagareinig zorgt nooit goed voor ons heeft nooit geld voor ons over nooit andacht en hij gebruikt me voor allerlei dingen zoals het huis schoonmaken, werk voor hem doen enz. enz. Tenieden geval zit ik nu al helemaal diep in de **** ik ga gemiddeld 1 x in de 2 weken naar hem toe nu is dat vaak niet voorgekomen maar mijn stiefmoeder van 24 jaar heeft vaak ruzie met mijn vader zoals hij gewoonlijk heeft met vrouwen. Ik heb me zelf vele dingen afgevraagd zoals of hij vrouwen slaat of aan de drugs is of whatever!
Ik zal mijn levens verhaal jullie besparen whahaha! maar alvast mijn mainpoint!
Gisteren was ik bij mijn vader hij is nogal raar en poept ongewoon veel en lang namelijk 4x per dag minimaal een uur per keer.
Hij heeft herpes op dit moment(ook vreemd) en vertelde me dat hij in zijn broek had gepoept en dat hij diarree heeft dat vond ik echt al ontzettend raar toen hij mij dat vertelde liep hij naakt door het huis en had hij een bloed neus...
Ik zei het hem en hij zei nee joh dat is ketchup. Ik dacht huh? maar goed ik wist al dat hij vreemd was maar toen ik dus vandaag weer wegging bleek dat hij de hele nacht opgebleven was en dus sagareinig was ik ging meteen weg hij belde begon weer te zeuren over dat hij nooit geld heeft en dat vrouwen ***wijfen zijn en slecht zijn blablabla... Maar goed vlak daarna belde mijn stiefmoeder mij op en vertelde dat ze weer ruzie hebben gehad(laatste tijd heel veel) toen op eens kwam het eruit het deed pijn in mijn hart voelde alsof hij werd geraakt door een kogel maar mijn stiefmoeder vertelde(in het kort hou ik het nu) dus dat mijn vader elke dag ontzettend veel cocaine snuift en dat zijn "Mood" aggressief en gevaarlijk wordt mijn stiefmoeder is gelukkig weggelopen en is ongedeerd maar ik voel me nu zo *** en wil hem helpen mijn stiefmoeder ook maar ik ben pas 16 en weet mezelf echt geen raad wat moet ik doen?
Als mijn vader erachter komt dat mijn stiefmoeder het mij heeft verteld maakt hij haar misschien zelfs dood!
Wie kan mij wat wijze raad geven?
Ik ben echt wanhopig en denk aan zelfmoord enzo HELP!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Mrtn

  Mrtn


 • >1k berichten
 • 4220 berichten
 • VIP

Geplaatst op 15 mei 2005 - 15:43

Uhm.. ik vind het altijd moeilijk om af te wegen wie wel en wie niet serieus te nemen als het gaat om dit soort berichten. Het is toch een nadeel dat je iemand niet in de ogen kan kijken op een forum..
However: ik ga er vanuit dat je serieus bent en probeer je op weg te helpen. Sorry als ik je beledig, da's niet de intentie.


Om te beginnen: zelfmoord.. niet doen. Als je op een punt in je leven komt dat je dit alles achter je laat, zul je zien dat het leven gaaf is 8)
Misschien moeilijk, maar je zult het van me moeten aannemen (hoop ik).

Verder zou je contact kunnen opnemen met bijvoorbeeld de kindertelefoon of bureau jeugdzorg (voorheen de kinderbescherming). Als ze je niet kunnen helpen, kunnen ze je doorverwijzen en/of adviseren.
Mijn moeder werkt in deze hoek van de (jeugd)zorg en ik heb het haar even gevraagd. Deze mensen kunnen je helpen en hebben jouw belang voorop staan. Luisteren zullen ze ook; je kunt je verhaal bij ze kwijt en dan hoor je wat ze voor je kunnen doen.

De Kindertelefoon is iedere dag telefonisch bereikbaar tussen 14 en 20 uur. Op woensdag, van 16 - 20 uur, en zondag, van 16 -18 uur, kun je met ons chatten.

De Kindertelefoon neemt nooit en op geen enkele manier contact op met kinderenl


En google even op 'Bureau Jeugdzorg' + de provincie waar je woont. Bijvoorbeeld:
Jeugdhulpverlening & Jeugdbescherming
Bureau Jeugdzorg Utrecht, regiokantoor Zuid
Lierseschans 12, 3432 ET, telefoon 030-600 77 00 (aanmelding op werkdagen van 12.00-17.00 uur)
fax 030-600 77 99

..waarbij ik er gemakshalve van uitga dat je in Nederland woont. Voor Belgie weet ik de juiste procedure niet, maar ik stel me voor dat er vergelijkbare instanties zijn.

Ik hoop je zo op weg te hebben geholpen en voel je vrij om me te pb'en als je bijvoorbeeld meer info wilt. Ik help je graag. Daarnaast is mijn moeder is een goede vraagbaak met de juiste contacten, mocht je dat op prijs stellen.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#3

Alexander Hartmans

  Alexander Hartmans


 • >1k berichten
 • 1286 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 mei 2005 - 16:49

Zeer goed advies. Ik pleit ook niet voor om zelfmoord te plegen. Er is altijd zonneschijn, inplaats van duisternis. Voor alle problemen zijn altijd goede oplossingen te vinden.

#4

Napoleon Dynamite

  Napoleon Dynamite


 • >250 berichten
 • 778 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 mei 2005 - 18:56

Ik moet me bijsluiten aan mijn collega's. Deze hulplijnen zijn de beste middelen. Deze mensen zijn gespecialiseerd in jouw problemen. Tevens is het moeilijk om ons concreet in te leven in jouw situatie.

Ik wil je alle moed van de wereld wensen!

Veel zon in je dagen gewenst!

#5

OnegaiNL

  OnegaiNL


 • >25 berichten
 • 27 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 15 mei 2005 - 21:30

helemaal niet goed advies, als je naar jeugdzorg gaat wordt je zelf een tehuis in gegooid.

#6

Mrtn

  Mrtn


 • >1k berichten
 • 4220 berichten
 • VIP

Geplaatst op 16 mei 2005 - 08:59

Onzin. Mijn moeder werkt in zo'n 'tehuis' zoals je het noemt en kent de procedures van jeugzorg; da's dagelijkse realiteit voor haar.
Die mensen doen alles wat ze kunnen om iemand thuis te houden en daar hulp te bieden. Uit huis plaatsen is een van de laatste dingen die ze doen en alleen als het cht niet anders kan.

Dit soort ongenuandeerde posts passen niet in dit topic en als je niet weet waar je het over hebt, houd dit soort commentaar dan voor je.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#7

Miels

  Miels


 • >5k berichten
 • 14718 berichten
 • Beheer

Geplaatst op 16 mei 2005 - 10:09

helemaal niet goed advies, als je naar jeugdzorg gaat wordt je zelf een tehuis in gegooid.

Als dat al gebeurt doet ook daar iedereen zijn best. En natuurlijk zijn er dan kwaliteitsverschillen. Niet iedere persoon die daar werkt krijgt een 10. Maar dat hoeft ook niet. Zoals ik het nu lees is alles beter dan thuis blijven.

Misschien heb je het zelf een keer slecht getroffen. Dat spijt me heel erg voor je. Je eigen slechte ervaring hoeft echter niet representatief te zijn. Dikke kans dat als je het nu opnieuw zou proberen alles volledig anders loopt. Als je niemand een kans geeft om het beter te doen zullen ze ook nooit het tegenovergestelde kunnen laten zien!

Hoe dan ook: er is zeker hoop. Thuis blijven zitten en niets doen gaat zeker niets veranderen. Als je hulp zoekt wordt die kans alleen maar groter. En ik zou die kans aangrijpen...

Oh ja, nog iets: Ik weet niet of het ook voor jou geldt, maar ik kan het natuurlijk altijd even hier neerzetten. Ik kan me voorstellen dat een reden om niet te gaan is dat je je ergens voor schaamt. Voor het feit dat het jou is overkomen, dat iemand het raar vindt of dat het je zelf niet lukt om het op te lossen. Een logische gedachtengang, maar niet nodig hoor! Het is in geen enkel opzicht jouw schuld, en je kan het al helemaal niet zelf oplossen!
Slechts weinigen hier (misschien wel niemand) weten er genoeg vanaf om er iets aan te doen. Daarvoor moet je bij de mensen zijn die daarvoor gestudeerd hebben en er al jaren lange ervaring in hebben. Dus als je het zelf niet kan oplossen is dat meer dan normaal.
Hoe dan ook: je ergens voor schamen is normaal, maar niet nodig! Jij kan er immers niets aan doen. De mensen die je kunnen helpen snappen dat maar al te goed, en zullen er niets raars aan vinden.

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


#8

Mrtn

  Mrtn


 • >1k berichten
 • 4220 berichten
 • VIP

Geplaatst op 17 mei 2005 - 17:09

Inderdaad, Miels. Immers: we doen allemaal ons best en zorgen op die manier voor onszelf naar het beste van ons kunnen. Daar is niets mis mee (als je niet beter weet, hoe kan het dan fout zijn wat je uit zelfbehoud doet?)
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#9

OnegaiNL

  OnegaiNL


 • >25 berichten
 • 27 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 17 mei 2005 - 17:19

dan hebben jullie die reportage van Factor niet gezien van vorig jaar

http://www.ikonrtv.n...dex.asp?oId=904

kijk die reportage maar online, en zie hoe de kinderbescherming is...en al die ***** organisaties die zogenaamd voor de kinderen opkomen

#10

Mrtn

  Mrtn


 • >1k berichten
 • 4220 berichten
 • VIP

Geplaatst op 17 mei 2005 - 17:35

Goed, jij je zin.. Stel dat al deze organisaties inderdaad zo slecht zijn als je zegt.
Wat suggereer je als alternatief?

Wat is erop tegen om anoniem te bellen naar de kinderbescherming (die NOOIT terugbelt, als zouden ze het kunnen) en om advies te vragen? Wat is het ergste wat kan gebeuren? Slecht advies? ..dan doe je er toch niets mee, of zie ik het verkeerd?
Hetzelfde voor de huisarts: die heeft een zwijgplicht en als hij/zij dus gaat praten, is deze persoon strafbaar. Ik ken weinig artsen die bereid zijn dat risico te nemen want je staat bijzonder sterk als je het aanvecht.

Ik wil graag je ideeen, voorstellen en oplossingen horen.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#11

Veertje

  Veertje


 • >5k berichten
 • 6713 berichten
 • VIP

Geplaatst op 17 mei 2005 - 17:46

dan hebben jullie die reportage van Factor niet gezien van vorig jaar

http://www.ikonrtv.n...dex.asp?oId=904

kijk die reportage maar online, en zie hoe de kinderbescherming is...en al die klote organisaties die zogenaamd voor de kinderen opkomen

De eerste zin uit het artikel onder de URL: In het circuit van de jeugdhulpverlening worden soms grote fouten gemaakt. Zie je dat daar SOMS staat? Het zijn ook maar mensen, en vaak doen die gewoon hun best. Ik kan me voorstellen dat je vertrouwen een deuk heeft, maar dat vertrouwen in mensen weer opbouwen is je enige manier om uit de negatieve spiraal te komen....... Ik geloof niet dat men bij de jeugdhulpverlening met opzet fouten maakt, of er gewoon met de pet naar gooit omdat men geen interesse heeft in wat er gebeurt. Vaak zijn banen bij dat soort instellingen heel zwaar. Het is dus niet vreemd dat er wel eens fouten worden gemaakt, al is het natuurlijk erg als het gebeurt.....en niet goed te praten. Maar je kunt er niet vanuit gaan dat IEDEREEN dus wel fouten zal maken bij de jeugdhulpverlening. Dat is gewoon onzin. De kans dat je iemand treft die je wel kan helpen is volgens mij nog steeds groter dan dat het wel weer mis zal gaan! :shock:
I am not young enough to know everything - Oscar Wilde

#12

OnegaiNL

  OnegaiNL


 • >25 berichten
 • 27 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 17 mei 2005 - 18:20

kijk dat filmpje en je ziet dat het niet om een fout gaat ze hebben zelf gewoon impulsief erop gereageerd en meteen gezegt dat die kinderen het huis uit moesten zonder een of ander onderzoek... politie heeft een vals rapport geschreven... dat is oneerlijk niet een fout.

#13

Ingrid

  Ingrid


 • 0 - 25 berichten
 • 8 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 18 mei 2005 - 12:32

hee Anoompje,

Ik denk echt dat de mensen hier je willen helpen, maar misschien dat het een idee is jouw probleem voor te leggen op een site die over psychologie gaat.

heb een beetje voor je gekeken en bijvoorbeeld www.pratenonline.nl gevonden. Daar kun je chatten met mensen die dit ook voelen, of die ook veel problemen hebben. Er staan ook veel tips op om het op te lossen.

hoop echt voor je dat je eruit komt!

dikke knuffel!

#14


 • Gast

Geplaatst op 18 mei 2005 - 19:33

Anoompje, ik hoop dat je de raad van de meeste mensen hier op gaat volgen. Zoek alsjeblieft hulp... Zelfmoord is het ergste wat je je familie en vrienden aan kunt doen, het voelt als levenslang, ze zullen zich hun leven lang schuldig blijven voelen. Doe dat alsjeblieft niemand aan... Geloof me er zijn altijd andere uitwegen en je zult trots op jezelf zijn (en terecht) als je er eenmaal bovenop gekrabbelt bent! En bovendien je helpt zelfs je vader er niet mee, dat kun je alleen maar doen als je er voor hem blijft zijn. Zoek hulp, dan kunnen zij samen met jou hulp voor je vader zoeken.

Heel veel sterkte en wijsheid toegewenst.

#15


 • Gast

Geplaatst op 06 juni 2005 - 10:33

ik ga gemiddeld 1 x in de 2 weken naar hem toe nu

Het is duidelijk het contact al tot het minium beperkt is ...
Jij bent 16 ik denk (zonder je stiefmoeder te verraden) je met de dingen die jezelf heb gezien hem best kan zeggen, dat die bezoekjes aan hem voor jou erg moeilijk zijn en je dus voorlopig niet wilt komen.

Daarnaast kan je dan hulp voor jezelf zoeken omdat jij het je blijkbaar allemaal z aan trekt het op n of andere manier terug slaat op jezelf en het beeld wat je over jezelf heb ...
Maar jij bent je vader niet en jij hoeft ook nooit zoals hem te worden, als hij zijn leven wil vergooien moet jij dat niet doen.
Jij heb nog heel je leven voor je! Dus zoek iemand die je kan steunen hier in en zoek profesionele hulp ...
Er zijn zoveel meer kinderen waarvan de ouders verslaafd zijn en die prima te recht komen!
Jij bent kapitein op je eigen (levens) schip!
Heel veel succes met het in handen nemen van je eigen leven weer :wink:

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures