Springen naar inhoud

Nieuw soort leptongeneratie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

aaargh

  aaargh


 • >1k berichten
 • 1279 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 mei 2005 - 14:17

Is het niet mogelijk dat er een lepton zwaarder is dan het tauon, een lepton-neutrino zwaarder dan het tauon-neuttrino en quarks zwaarder dan de top en bottom quarks maar dat ze gewoon nog niet ontdekt zijn omdat ze een te grote enrgie hebben.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


 • Gast

Geplaatst op 16 mei 2005 - 16:38

Door onderzoek aan de hand van neutrino's zou zijn aangetoond dat er slechts drie soorten generaties/families materie bestaan.
(Hoe ze dat hebben aangetoond wee ik zelf ook niet.)

#3

Elmo

  Elmo


 • >1k berichten
 • 3437 berichten
 • VIP

Geplaatst op 17 mei 2005 - 21:33

Het is inderdaad experimenteel aangetoond dat er slechts 3 smaken neutrino's zijn (*). Dat zie je aan dit plaatje:

Geplaatste afbeelding

In dit plaatje zie je de breedte van de Z0 resonantie-piek, welke sterk gevoelig is voor het aantal neutrino's dat er zijn. Je ziet ook fits met 2, 3, en 4 neutrino's, en het is duidelijk dat alleen 3 neutrino's in staat is de data te fitten. Dus als je gelooft in het Standaard Model (en daar is extreem veel bewijs voor!), dan moet je wel concluderen dat er 3 soorten neutrino's zijn.


(*) Volgens het S.M. is het in principe mogelijk dat er een 4e soort neutrino's is, maar dan moet deze minimaal half zo zwaar zijn als het Z0 zelf. Dat is zeker een factor 50.000.000 zwaarder dan de bovengrens voor de zwaarste van de drie neutrino's die we nu kennen. Omdat er totaal geen reden is om aan te nemen dat er zo'n grote massa-gap zou kunnen zijn, vermoedden de meeste fysici dat er slechts 3 generaties van materie zijn.
Never underestimate the predictability of stupidity...

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures