Springen naar inhoud

[wiskunde] reductie van data mbv wavelet transformatie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

koraal

    koraal


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 17 december 2008 - 14:02

Ik ben op zoek naar wiskundige methoden om data te reduceren. De data die ik wil terug brengen betreft een 24 dimensionale discrete datastroom. De aanname is dat er dubbele informatie aanwezig is in de datastroom.

Nu heb ik gevonden dat PCA (principle component analysis) een geschikte methode is. Verder denk ik dat er vast ook iets mogelijk is met artificial neural networks, maar deze methode wil ik liever niet gebruiken omdat lastig te doorgronden is wat er gebeurd.

Laatst heb ik ook iets gevonden over het toepassen van Wavelets [1] In dit artikel word iets uitgelegd over Wavelet in combinatie met PCA.
Als niet-wiskundige vind ik het gebruik van Wavelet voor data-reductie lastig te begrijpen. Daarom wil ik vragen of iemand me een lees-tip kan geven? ;)


[1] Data Reduction Using a Discrete Wavelet Transform in Discriminant Analysis of Very High Dimensionality Data (by: Yinsheng Qu, et al.)

p.s. oeps, ik ben vergeten om [wiskunde] voor de tag te zetten.. :D

Veranderd door TD, 17 december 2008 - 15:46


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures