Springen naar inhoud

- - - - -

Zeventig procent kinderen herinnert ufo-ontvoering


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

  Wien Ee


 • >1k berichten
 • 3133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 19 januari 2009 - 16:45

Hoe betrouwbaar is het geheugen van kinderen? De Faculty of Psychology and Neuroscience van Universiteit Maastricht is de eerste die onderzoek doet naar de invloed van informatie over de frequentie van gebeurtenissen (prevalentie informatie) op de ontwikkeling van valse herinneringen bij kinderen. Een van de conclusies is dat jonge kinderen gemakkelijk valse herinneringen aan zeer onwaarschijnlijke gebeurtenissen ontwikkelen, zoals een ontvoering door een UFO. Meer dan 70% meende dit te hebben meegemaakt nadat zij hier fictieve informatie over hadden gekregen.

Lees meer ... Maastricht Universiteit

Lees meer ... Noorderlicht

Veranderd door confusie, 19 januari 2009 - 22:24

Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

henkgrui

  henkgrui


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 07 februari 2009 - 21:09

Tja leuk onderzoek, maar mij lijkt dat je eerst een onderzoek moet starten op een groep kinderen zonder allerlei informatie te geven. Daarna onderzoek je een andere groep kinderen zoals hierboven omschreven, je kunt het dan goed vergelijken. Dit onderzoek sluit namelijk niet uit dat er kinderen zijn die misschien wel echt ontvoerd zijn, dit is domweg als onzin beschouwd. Het is dus geen objectief onderzoek. Wat dit onderzoek wel aantoont is dat de onderzoekers niet openminded zijn en er al vanuit gaan dat UFO ontvoeringen onzin zijn. Hierbij wil ik niet zeggen dat ik geloof in UFO ontvoeringen, er zijn echter ook geen bewijzen die aangeven dat UFO ontvoeringen onzin zijn.

http://www.stomverba...ufo-ontvoering/

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures