Springen naar inhoud

Ultra sterke vitaminenkuur goed of niet?


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

clubber

  clubber


 • 0 - 25 berichten
 • 8 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2009 - 21:11

Hoi allemaal,

Sinds een viertal maanden volg ik onderstaande vitaminenkuur.
http://www.nowfoods....lly/M003574.htm

Toen ik hiermee begon was het gewoon een probeersel, maar na een weekje kuren begon ik te merken dat ik vaster sliep, ik was smorgens beter uitgerust, overdag ben ik veel actiever en ik voel me algemeen stukken beter.

Deze kuur is echter verboden in BelgiŽ. In Amerika is het vrij verkrijgbaar. Waarom is dit hier verboden? Kan zo een zware dosering aan vitaminen op termijn schadelijke gevolgen hebben? Wat zou er precies kunnen mis lopen? Of kan ik dit gewoon ononderbroken nemen?

Ik hoop op enkele goede reacties.

Thanks and greets

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jona444

  Jona444


 • >1k berichten
 • 1409 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2009 - 21:32

Als de European Medicines Agency (EMEA) beslist om een bepaald medicijn of preparaat te weigeren, dan heeft het daar een goede reden voor. Als je naar de samenstelling van dat preparaat kijkt, dan moet het je opvallen dat de ADI soms wel tientallen keer wordt overschreden. Zowel een teveel als een tekort aan vitaminen is schadelijk. Soms is een teveel zelfs schadelijker dan een tekort. Dat geldt met name voor de vetoplosbare vitaminen (ADEK). De wateroplosbare vitaminen (B,C) kun je in principe gewoon uitplassen. Als het hem gaat over zulke grote hoeveelheden als in dat preparaat, dan hebben de nieren veel meer moeite om al die (toxische) vitaminen uit te scheiden. Elk teveel aan vitamine is schadelijk. Hier op WSF hebben we het bijvoorbeeld al gehad over ascorbinezuur, oftewel vitamine C. Zie post http://www.wetenscha...showtopic=86669

Een interessant artikel om te lezen: http://www.gdspublis...df/fse/gds1.pdf

Maar wat mij eigenlijk verbaasd, is dat je die illegale pillen nu al een week neemt, en eigenlijk niets hebt opgezocht omtrent de gevaren ervan.

Tenslotte weet ik niet of dit hier gaat over persoonlijke medische problemen. In dat geval mag een moderator mijn bericht wissen.

Veranderd door Jona444, 01 februari 2009 - 21:34

Its supercalifragilisticexpialidocious!

#3

anusthesist

  anusthesist


 • >5k berichten
 • 6032 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 01 februari 2009 - 22:03

Beste clubber,

In dit topic vraag je expliciet om medische advies met betrekking tot persoonlijke problematiek, namelijk of je de vitaminepillen door kunt blijven slikken of niet. Om te voorkomen dat iemand hier het verkeerde advies geeft zal ik dit topic sluiten. De gebruikers van dit forum zijn (veelal) geen gekwalificeerde geneeskundigen en Wetenschapsforum.nl kan dan ook niet instaan voor de juistheid van reacties, met alle mogelijke risico's van dien. Zie ook: http://www.wetenscha...?showtopic=8570

Daarbij blijken de pillen die je slikt ook nog eens illegaal te zijn, althans in het land waar je woont. Jona444 merkt terecht op dat dit niet zonder redenen is. Het zou niet ethisch zijn om op dit forum -op welke manier dan ook- illegale producten het voordeel van de twijfel te geven, ondanks dat jij er veel baat bij hebt gehad. Misschien kan jouw huisarts of de apotheker je helpen om jouw vragen te beantwoorden.

Het bericht van Jona444 laat ik staan omdat erin informatie wordt gegeven t.a.v. vitamines zonder een medisch advies te geven.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures