Springen naar inhoud

Cycloon

Lid geworden: 24 jan 2005
Offline Laatste activiteit: 24 jun 2012 10:31

Berichten die ik gemaakt heb

In Topic:[Folding] Het nieuwe-vouwers-topic

01 februari 2012 - 18:26

Ik ben na enige inactiviteit ook opnieuw beginnen vouwen. Deze keer met een veel betere CPU. Niet echt een nieuwe vouwer maar het voelt ongeveer zo aan :)

In Topic:[java] klassen en subklassen

16 september 2011 - 13:24

Dat je een exceptie throwt omdat een bepaalde method niet kan/mag aangeroepen worden in een bepaalde situatie is op zich niet zo fout in een service oriented design. Hier is daar uiteraard geen sprake van en kan het best vermeden worden. Anderzijds gaat het hier wel over overerving waar geen implementatie wordt overgeŽrfd, het valt dus zeker te overwegen om interfaces te gebruiken.

In Topic:Google verbruikt meer energie dan salt lake city

16 september 2011 - 13:19

Je moet er trouwens wel bij stilstaan dat zij een service aanbiedt die wereldwijd door miljoenen gebruikers wordt aangesproken. Dan vind ik het best nog meevallen.

In Topic:Softwarebedrijf recruteert autisten

14 augustus 2011 - 18:25

Exact, ja, maar concreet? Veel wiskunde, fysica en andere exacte wetenschappen zijn net bijzonder abstract. Programmeertalen zijn in een volledig eenduidige taal opgesteld, hebben overal een exact gedefinieerde werking en hebben steeds een concreet resultaat of testbaar gegeven.
Wiskunde is dikwijls erg abstract, met ideeŽn of onderwerpen die niet of nauwelijks meer voor te stellen zijn. Moderne fysica abstract noemen, lijkt mij een open deur intrappen.


Abstract betekent niet dat er ook geen vaste regels gelden. In elke exacte wetenschap zijn regels die vrij exact gedefinieerd zijn. Informatica kan trouwens ook vrij abstract zijn. Quasi elk framework, compiler, ... is een zeer abstract iets. Dat autisten zich voornamelijk goed zouden voelen binnen informatica blijf ik dus een boude uitspraak vinden. Ik denk dat autisten zich wel kunnen inwerken in elke soort exacte wetenschap. Natuurlijk is autisme ook wel een ruim begrip. Hoeveel mensen met autisme zijn bijvoorbeeld uitblinkers in de abstracte wiskunde? Dat zijn er ook behoorlijk veel hoor.

In Topic:Softwarebedrijf recruteert autisten

13 augustus 2011 - 17:22

Dat verwondert me niet echt, er is iets aan programmeren dat het bijzonder geschikt maakt voor (bepaalde) autisten. Waarschijnlijk dat het erg concreet en exact is, met duidelijk vooropgelegde regels die weinig ruimte voor creativiteit laten. Bovendien draait het om machines, niet om mensen.


Wel nogal een boude uitspraak. Elke exacte wetenschap is nogal concreet en exact. Echter betekent dat niet dat er geen ruimte is voor creativiteit. Nieuwe problemen vragen steeds een creatieve geest om die opgelost te krijgen. Autisme betekent niet dat je geen creatief vermogen hebt. In tegendeel, er zijn voldoende mensen met autisme geweest die creatief genoeg waren om onopgeloste problemen toch op te lossen.