Springen naar inhoud

christof_enigma

Lid geworden: 15 apr 2009
Offline Laatste activiteit: 30 okt 2010 17:44

Berichten die ik gemaakt heb

In Topic:Aantal overbrengingen planetair tandwielstelsel

24 oktober 2010 - 10:35

Bij planetaire systemen is het zo dat steeds 1 van de drie elementen vast moet staan.
Dit beperkt als enigszins het aantal mogelijkheden. Planetaire systemen staan erom bekend dat ze grote overbrengingsverhoudingen kunnen realiseren in een klein volume(vandaar ook gebruik in vb windturbines).

In Topic:Berekening van een remsysteem

09 mei 2010 - 09:57

Je kan de kinetische energie berekenen van de wagen wanneer deze 120km/h rijdt. Wanneer de wagen afremt tot stilstand, kan je veronderstellen dat al deze energie aan de remmen is afgegeven onder de vorm van warmte. Als je dan de karakteristiek kent van de warmteoverdracht van de remmen naar de omgeving, kan je de eindtemperatuur ervan berekenen lijkt me?

In Topic:Belastingen in een autovelg

16 maart 2010 - 09:04

Dan ga je in heel concrete gevallen moeten kijken lijkt me. De spanningen die zullen optreden in het materiaal zijn afhankelijk van vorm en afmetingen van de velg en natuurlijk ook van de belasting erop.
Hoe je deze belasting net kunt modelleren weet ik niet goed, je zou kunnen beginnen met de massa van de wagen in rekening te brengen en daar een veiligheidsfactor op toe te passen voor dynamische belasting(vb je rijdt door een put).

In Topic:Belastingen in een autovelg

15 maart 2010 - 23:26

Je zegt dat je het op basis van trekcurves moet doen.
Het kan helpen om eens na te denken wat je net ziet op een trekcurve? Zie je bepaalde patronen binnen een bepaalde groep materialen? Welk gedrag is gewenst voor een autovelg? Wat zijn andere factoren die belangrijk zijn bij materiaalkeuze voor een autovelg? Op basis hiervan zal je al een aantal materiaalgroepen kunnen uitsluiten. Op basis hiervan kan je dan nog wat gaan verfijnen op basis van formules etc. Maar ik denk dat je beter eerst in algemene lijnen denkt?

In Topic:Warmte omzetten naar electriciteit

13 januari 2010 - 23:53

Vorig semester heeft er bij ons op school een team met een thermogenerator gewerkt.
In theorie is het allemaal mooi en lijkt het ook wel haalbaar, maar het grote probleem is een groot genoeg temperatuursverschil handhaven...Ook de prijs schijnt nogal tegen te vallen.