Springen naar inhoud

AW78

Lid geworden: 25 jul 2011
Offline Laatste activiteit: 30 mrt 2014 07:29

Berichten die ik gemaakt heb

In Topic:Fietsvraag

30 maart 2014 - 07:33

Zonder die massa die eigenlijk liefst rechtdoor wil heb je ook niet het effect dat je stuur bijna als vanzelf weer rechtduwt. En daarom is het zo moeilijk om langzaam te fietsen. Daarbij heb je al gauw redelijk heftige en bewuste stuuruitslagen nodig om een voldoende terugrechtdraai-effect te krijgen.


Dit komt wel in de buurt bij wat ik bedoel. Ik denk ook dat het voornamelijk te maken heeft met de middelpuntvliedende kracht van het voorwiel. Bij grote snelheid heeft die een effect dat het stuur op zijn plaats houdt. En dan had Michel Uphoff tóch gelijk. De kracht is vanuit het middelpunt van het voorwiel naar buiten gericht, en net als een strak gespannen snaar of een tol heeft zo'n wiel altijd de neiging om op zijn plaats te blijven, en daarbij het stuur op zijn plaats te houden, zodat de fiets niet kan omvallen.

In Topic:Fietsvraag

29 maart 2014 - 15:02

Fietsen is een kwestie van gecontroleerd vallen. Je valt, en dan stuur je naar de richting waarin je valt. Daardoor wordt de val gestopt en val je in de andere richting. Dat corrigeer je weer door naar die kant te sturen, enz.
Dat werkt dus alleen als je rijdt, en als je kunt sturen.


Maar waarom is het "bijsturen" makkelijker als je snel fietst dan als je langzaam fietst of zelfs helemaal stil staat? Want de kracht die zorgt dat je valt (de zwaartekracht) is hetzelfde voor een rijdende als voor een stilstaande fiets. Dus blijkbaar is de snelheid die je maakt naar voren van directe invloed op de zijwaartse zwaartekracht die dan geen vat meer krijgt op jou als fietser.

In Topic:Fietsvraag

28 maart 2014 - 19:25

Maar speelt het zware gewicht van de persoon die op de fiets zit dan niet mee?
Want dat is die externe kracht die er op uitgeoefend wordt, en die niet aanwezig is bij een tol of gyroscoop.

Als ik bovenop de tol een gewicht zou plaatsen wat 5x zwaarder is dan de tol zelf, dan betwijfel ik of de tol nog goed zou werken, omdat die door het gewicht uit evenwicht gebracht wordt.

In Topic:wat is tijd?

29 november 2013 - 22:03

Tijd is in feite niets anders dan de vierde ruimte-dimensie. Een ruimte-dimensie die wij anders ervaren dan de eerste drie, simpelweg omdat we er ons niet "vrij" in kunnen bewegen. Met lengte, breedte, en hoogte is dat wel zo, maar in de tijd zijn we - als gevolg van de natuurwetten - verplicht om ons van het verleden naar de toekomst te bewegen. De toekomst kun je dus zien als een zwart gat waarin je valt, er is geen ontsnappen aan! Ons bewustzijn is daarop aangepast, en daarom hebben we ook geen zintuigen die tijd duidelijk kunnen waarnemen, zoals onze ogen de drie andere ruimte-dimensies kunnen observeren. Dat observeren kan nuttig zijn, omdat we invloed kunnen uitoefenen op wat er binnen die drie dimensies gebeurt. Dat is met tijd niet het geval.

In Topic:tijd terugdraaien

15 juli 2013 - 02:15

Ik vraag mij af wat en of er effect zou zijn als de invloed van aarde, maan en zon wordt omgedraaid? Verjongen wij dan?


De zwaartekracht is het gevolg van een kromming in de ruimtetijd. In de wetenschap gaat men uit van oorzaak en gevolg, omdat onze pijl van de tijd altijd richting de toekomst wijst. "Verjongen" is dientengevolge het proces waarbij we jonger worden naarmate de tijd voortgaat, oftewel richting de toekomst.

Je kunt theoretisch wel de zwaartekracht negatief maken of de tijd achteruit laten lopen, maar dan draaien oorzaak en gevolg ook om, en is de vraag niet meer relevant.

Als je een zak appels koopt, kun je je ook afvragen of je je geld kan terug krijgen door de tijd terug te draaien, maar als gevolg zul je er niet rijker of jonger van worden, omdat dat gevolg alleen getrokken mag worden ná de oorzaak, en niet ervoor.