Springen naar inhoud

cipherIX

Lid geworden: 14 jul 2006
Offline Laatste activiteit: 22 feb 2007 10:04

Onderwerpen die ik ben begonnen

mondbacteriën

16 november 2006 - 16:27

Hallo,

Ik zoek naar bruikbare artikelen -/- links over de in de (menselijke) mond levende bacteriën(-stammen), wie kan me verder helpen ...

Dank en Groet,
OMS

Vloeit de Tandpasta

10 november 2006 - 13:55

Hallo,

Vanwege kerst & oud-en-nieuw heb ik reeds voor enige tijd (online-)vluchten geboekt van Oostenrijk (Wenen, waar ik woon en werk) naar Nederland (mijn ouders). Vandaag ontving ik van de luchtvaartmaatschappij een email:-
"vanwege de nieuwe Europese regels over vloeistoffen aan boord van vliegtuigen + link (EU-handbagage)" ... Ik denk op het plaatje ook dingen zoals tandpasta en (gezichts-)creme, ed. te herkennen; vandaar mijn absurde vraag: "wanneer is iets nog vloeibaar? (viscositeitsafhankelijk)" ... Wat is jullie mening?

Gegroet,
OMS

:oops: ... Laat ik nu de 1L-fles Oostenrijkse wijn thuis of toch de tandpaste, want te samen is het meer als 1L.

"Aroma" en "Parfum"

06 november 2006 - 11:21

Hallo,

Vanmorgen, tijdens het tandenpoetsen, lees ik wat er zich zo in de tandpasta bevindt, o.a. "aroma" - zo bevat mijn shampoo "parfum" :oops: -tja- Helaas zijn mij de begrippen aroma en parfum te algemeen, dus wat verbergt zich daar achter?

Zijn het in de Europese Unie toegelaten stoffen (E-nummers), wat ik wél aanneem, maar dient dan niet de volledige (chemische) naam vermeld te worden? Of moet men gewoon zijn smaak- en ruikorgaan testen/vertrouwen? Zijn ze van een natuurlijke bron of uitsluitend synthetisch?

Wie helpt me verder; bedankt.

Gegroet,
OM

Molecuul-Model Set

25 oktober 2006 - 10:50

Lieve Collega's,

Ik ben als organisch chemicus werkzaam, maar dit berichtje (vraag) kan ik ook aan de anorganische chemici vragen (d'r is hier, onder Chemie, helaas géén algemeen veld :oops: ).

- Wie van jullie gebruikt er ook model-sets om zijn moleculen na te bouwen / ruimtelijk te bekijken ? - Van welke fabricant / merk gebruik je de set en hoe bevalt deze ? - En waar hebben jullie deze gekocht / hoe verkregen ?

- Zelf werk ik met een set van Molymod® en ben er zéér te vreden over (goede qualiteit), alleen - mij ontbreken er atomen die als zwavel (S, geel?) kunnen dienen (een atoom met 6-mogelijke verbindingen). Heb het reeds voor jaren in het Verenigd Koninkrijk (UK) gekocht.

Gegroet,
OM

ps: heb reeds een emailtje naar de firma gestuurd, met een vraagje naar S-atomen

Antibiotica

19 oktober 2006 - 12:38

Hallo,

Begin deze maand (oct. '06) heb ik de werkgever gewisseld, het werk wat ik doe is gelijk gebleven: organische chemie / synthesen van verbindingen. De nieuwe firma poogt nieuwe 'antibiotica' te ontwikkelen.

Mijn vraag: wie kan mijn een boek aanraden, waarin ik me verder over 'antibiotica' kan informeren; het boek moet een meer algemeen karakter hebben.

Gegroet en Dank,
OM Geplaatste afbeelding