Springen naar inhoud

Professor Puntje

Lid geworden: 23 okt 2015
Offline Laatste activiteit: Vandaag, 21:18

Onderwerpen die ik ben begonnen

Kortsluiting bij gebruik van stopcontact

20 maart 2019 - 09:48

Bij het aansluiten van de stekker van mijn stekkerdoos met mijn computerapparatuur gebeurt het geregeld dat er in het stopcontact een knal te horen en een vlamboog te zien zijn (door de behuizing van het stopcontact heen). Het lijkt erop dat dit vooral gebeurt als ik de stekker niet snel genoeg in het stopcontact steek. Daarbij vliegt er dan ook een stop uit. Ik heb inmiddels een ruime voorraad reservestoppen gekocht, maar nu wordt het me toch te vervelend. Dit probleem is ook niet verdwenen nadat ik een andere computer ben gaan gebruiken. Heeft hier iemand ideeën voor een eenvoudige oplossing? Of moet ik gewoon een ander stopcontact monteren? (Ik ben zelf opgeleid als elektrotechnicus, hoewel van de zwakstroom/informatica richting).


Upgraden Linux noodzakelijk en/of wenselijk?

14 maart 2019 - 10:45

De gegevens voor mijn  computer en huidige geïnstalleerde Linux versie staan hieronder:

 

Bijlage  1.png   12,19K   40 maal gedownloadBijlage  2.png   16,44K   40 maal gedownload

 

Nu ziet het ernaar uit dat mijn versie van Linux binnenkort niet meer ondersteund wordt. Zie:

 

https://en.wikipedia...version_history

 

Betekent dit dat ik sowieso moet upgraden? En is mijn computer wel krachtig genoeg voor een latere Linux Mint versie?


Losse stekkertjes in computer

13 maart 2019 - 14:06

Ik heb een snellere tweedehands computer gekocht, maar nu ik het apparaat open heb gemaakt zie ik allemaal losse (niet aangesloten) stekkertjes. Zie de afbeelding hieronder. Kan dat geen kwaad i.v.m. kortsluiting tegen andere componenten aan of tegen de metalen computerbehuizing?

 

Bijlage  comp.jpg   57,01K   13 maal gedownload

 


Beste synth forum?

25 februari 2019 - 23:15

Omdat ik met freeware muziek programmaatjes aan de slag ga op mijn computer wil ik mij ook aansluiten bij een toepasselijk internet forum om daarover te discussiëren en vragen te stellen. Even zoeken leverde mij deze mogelijkheid op:

 

https://www.synthforum.nl/

 

Is dat de beste optie voor het Nederlandse taalgebied?


SquirrelMail ter ziele...?

22 februari 2019 - 15:20

Tot voor kort gebruikte ik SquirrelMail voor het e-mailen bij mijn domein op Neostrada. Maar nu gaat dat ineens niet meer, en heb ik maar voor een van de geboden alternatieven gekozen. Dat is Roundcube geworden. Helaas is mijn adressenboek daarbij niet mee verhuisd. Nu is dat ook weer niet zo'n ramp omdat ik met de overgrote meerderheid van de personen uit mijn adressenboek toch geen contact meer heb. Maar hoe zit het met de privacy? Wat gebeurt er met mijn oude adressenlijst van SquirrelMail als ik verder geen actie onderneem?