Springen naar inhoud

Professor Puntje

Lid geworden: 23 okt 2015
Offline Laatste activiteit: Gisteren, 22:12

Onderwerpen die ik ben begonnen

SMS-bericht invoeren

24 mei 2019 - 19:21

Ik heb mij nooit in SMS verdiept omdat ik dat niet gebruik. Maar zojuist kreeg ik een SMS-berichtje, en dat wil ik beantwoorden. Echter lukt het mij niet de juiste letters in te voeren. Hoe werkt dat?


De wiskunde van FM

11 mei 2019 - 11:07

Op de Nederlandse en Engelse Wikipedia staan op het oog verschillende formules voor een in frequentie gemoduleerd signaal:

 

https://nl.wikipedia...ulatie#Principe

 

https://en.wikipedia...dulation#Theory

 

Wat is de juiste uitdrukking?


Draaiend ei in koekenpan

05 mei 2019 - 21:08

Bij het bakken van een eitje draai ik de koekenpan regelmatig in het horizontale vlak in een cirkeltje rond om aanbakken te voorkomen. Daarbij valt het mij op dat het ei zelf in tegengestelde richting draait. Is dat bij andere mensen ook zo, en zo ja hoe kan dat dan?

 


Wanneer loopt de gootsteen sneller leeg: met of zonder draaikolk?

28 april 2019 - 12:22

Als je de gootsteen laat leeg lopen ontstaat er wel of geen draaikolk. Je kunt ook zelf een draaikolk starten door even in het water te roeren. Nu lijkt het erop alsof de gootsteen sneller leeg loopt met een draaikolk dan zonder draaikolk. Is dat ook zo, en zo ja waarom?

 

Let op: Het gaat mij niet om de vraag waarom er wel of niet een draaikolk ontstaat, en ook niet om de draairichting van die draaiklok. Daar over is heel veel te zeggen, maar dat is hier niet aan de orde. 

 


Bladwijzer voor YouTube in Firefox doet vreemd!

28 maart 2019 - 20:46

Ik heb in Firefox een bladwijzer voor YouTube gemaakt, maar als ik daarop klik (links of rechts) dan ga ik niet naar YouTube maar wordt er een editor voor die bladwijzer geopend. Pas als ik daarna nog een keer op de bladwijzer voor YouTube dubbelklik ga ik pas naar YouTube. De andere bladwijzers gedragen zich wel normaal. Hoe kan dat?