Springen naar inhoud

Tempus

Lid geworden: 02 nov 2006
Offline Laatste activiteit: 16 apr 2018 19:23

Berichten die ik gemaakt heb

In Topic:Utrecht vs Leiden

10 augustus 2013 - 18:35

Misschien dat deze reactie te laat is om nog van nut te zijn, maar toch maar een poging. Als je al een specifieke tak van de theoretische natuurkunde hebt waar je erg in geïnteresseerd bent, kan je kijken welke universiteit specialisten op dat gebied heeft, zodat je in je master bij hen een scriptie kunt doen. Als je liever op dezelfde universiteit blijft zitten je hele studententijd dan zou je het hierop kunnen baseren. Wel zal je waarschijnlijk pas echt weten welk specialisme jou het meeste aanspreekt als al aan je studie bezig bent.

Aangezien je al aangeeft dat de opleidingen inhoudelijk nagenoeg hetzelfde zijn, zou ik me door meer basale dingen laten leiden. Hoe zit het bijvoorbeeld met de treinverbinding tussen je woonplaats en Utrecht en Leiden? Welk universiteitsgebouw vond je het prettigst? Dit soort dingen zijn denk ik belangrijker dan de minuscule verschillen die je kunt vinden tussen de opleidingen.

In Topic:Twin UU of natuurkunde UvA

10 augustus 2013 - 18:20

Zoals je zelf al aangeeft, zeggen die onderzoeken niet zo heel veel. Voor je bachelor maakt het niets uit waar je gaat studeren. Uiteindelijk bestaat je opleiding toch maar uit een docent die je de stof uit het boek of dictaat uitlegt. Misschien dat sommige universiteiten wat uitgebreidere practicumapparatuur hebben dan andere, maar dat is geloof ik niet het verschil waar je op uit bent. Waarschijnlijk zal de kwaliteit van je opleiding meer verschillen van docent tot docent dan van universiteit tot universiteit. Ik zou als ik jou was dus zonder twijfel kiezen voor de UU.

In Topic:Kosten van opleiding

18 juni 2013 - 18:58

Ah oké, mijn bericht heeft betrekking op het Nederlandse systeem. De bedragen die ik noem, heb ik van de site van de Universiteit Utrecht maar ik ga ervan uit dat het bij andere Nederlandse universiteiten ongeveer hetzelfde is. Jouw link is wel interessant. Ik wist al dat het wettelijk collegegeld in België in stuk lager was dan in Nederland, dat is bij mijn opleiding zo'n 1800 euro. Het gaat mij vooral om het instellingscollegegeld. Dat is naar mijn weten de 'echte' prijs van de opleiding en dus ook het bedrag dat de overheid bijlegt op elke student. Ik zie nu dat je op de UGent betaalt aan de hand van het aantal behaalde studiepunten en dat de kosten voor een tweede master ook erg meevallen. Ik zie zo gauw alleen niets over de instellingsgelden. Ik ben benieuwd hoe het in België hiermee geregeld is.

In Topic:Natuurkunde, maar waar?

26 mei 2013 - 12:25

Je kan het beste de studiegidsen van de verschillende natuurkundeopleidingen bekijken, daar zou je moeten kunnen zien hoeveel studiepunten aan kwantummechanica er aangeboden wordt.

EDIT: ik zie net dat mathfreak ongeveer hetzelfde adviseert.

Hieronder nog de links naar de studiegidsen van de brede universiteiten.

UU
UL
RU
RUG
UvA
VU

In Topic:Implicatie en verzamelingen

22 september 2012 - 18:12

p q p->q
0 0 1
0 1 1
1 0 0
1 1 1

x niet in P en niet in Q: LaTeX mogelijk
x niet in P en wel in Q: LaTeX mogelijk
x wel in P en niet in Q: LaTeX niet mogelijk
x wel in P en wel in Q: LaTeX mogelijk

Als ik dit zo zie, zou het inderdaad LaTeX moet zijn. Maar dan begrijp ik niet waarom de notatie LaTeX wordt gebruikt.