Springen naar inhoud

Hulponderwerp: Berichten plaatsen (posten)


Er zijn drie verschillende posting-schermen aanwezig, namelijk de 'nieuw onderwerp', 'reageren' en 'polls'.

Het posten van nieuwe topics en het beantwoorden daarop

Op de linkerkant van je scherm staat er een smilie-box, om smilies in je bericht te zetten kan je op ieder van die smilies drukken.

Er zijn drie opties aanwezig tijden het plaatsen van een nieuwe post of reactie. Je kan de Emoticons (smilies) inschakelen/uitschakelen. Daarnaast kan je je handtekening aan of uit zetten voor dat bericht. Daarnaast kan je ook nog een mail-notificatie (abonnement) nemen op dát topic, voor als je alle nieuwe reacties ook via email wilt ontvangen.

Je berichten kun je van opmaak voorzien met behulp van BBcode. Hiervoor kun je ook de knoppen boven je conceptbericht bekijken.

Poll Opties

Als u ervoor gekozen heeft om een nieuwe poll te plaatsen zullen er twee extra invoerboxen staan bovenaan de post-scherm.
In de eerste invoerbox dient te vraag gesteld te worden, in de textveld eronder dienen de vragen voor de poll neergezet te worden. Dit betekent dat op iedere nieuwe regel een nieuwe vraag gesteld kan worden. De maximum hoeveelheid vragen voor een poll is vastgesteld door de admin; deze maximum hoeveelheid is af te lezen op het Poll-scherm

Het Quoten van Berichten

Onder ieder bericht in een topic staat er een 'Quote' knop. Door op die knop te drukken wordt het mogelijk om te reageren mét de gequote text samengevoegd in jouw bericht. Wanneer je dit kiest om te doen zal er een extra textveld zichtbaar zijn waar de gequote text in zal staan, die text kan je desnoods zelf ook nog wijzigen.