Springen naar inhoud

Hulponderwerp: Persoonlijke berichten


Jouw persoonlijke messenger werkt ongeveer hetzelfde als een e-mail account waarmee je berichten kunt versturen, ontvangen en opslaan in mappen.

Verstuur PB

Via de link 'Verstuur PB' (PB = Persoonlijk Bericht) kan je een bericht sturen naar een andere gebruiker. Als er namen in je adresboek voorkomen, kan je daaruit een naam kiezen, of je voert een naam in in het relevante veld. De naam wordt automatisch in het veld ingevoerd als je de 'PM' knop klikt (in de gebruikerslijst of via een door het betreffende gebruiker geplaatst bericht).
Als je het vakje 'Voeg een kopie van dit bericht toe aan mijn verzonden items' aanvinkt wordt er een copie van het bericht voor je opgeslagen. Als je het vakje 'Bericht versturen wanneer dit bericht is gelezen?' aanvinkt, ontvang je een PB waarin wordt aangegeven dat het bericht door de ontvanger is gelezen.

Adresboek

In deze sectie mag je gebruikers van het board aan je adresboek toevoegen, aanpassen of verwijderen. Je kunt deze lijst ook als een zogenaamde 'ban' lijst gebruiken door het betreffende lid geen toestemming te geven jou een PB te sturen.
De namen die je in deze sectie toevoegd verschijnen in een lijst als je een nieuw PB gaat versturen. Hierdoor kan je snel een lid selecteren.

Mappen Bewerken

Je mag mappen waarin je berichten bewaart maken, verwijderen of van naam veranderen. Hiermee heb je volledige controle over de mappen en de berichten die zijn opgeslagen. De twee mappen die je niet kunt verwijderen zijn 'Sent Items' en 'Inbox'.

Ga Naar Postvak IN

Ontvangen berichten worden opgeslagen in de postvak IN. Door op de titel van een bericht te klikken wordt het bericht geopend in een omgeving die qua uiterlijk gelijk is aan wat je ziet als je onderwerpen op het board bekijkt. Daarnaast kan je vanuit je postvak IN berichten verwijderen of verplaatsen.

Archiveer Berichten

Als je mappen vol zijn waardoor je geen nieuwe berichten meer kunt ontvangen, dan kan je de opgeslagen berichten archiveren. Door te archiveren worden de berichten in een enkel HTML bestand of Microsoft Excel bestand verzameld. Vervolgens wordt het bestand naar het door jou geregistreerde e-mail adres verstuurd zodat je de berichten op je eigen PC kunt bewaren.