Cafeïne

Moderators: ArcherBarry, rwwh

Reageer
Berichten: 5

Cafeïne

Dag scheikundigen,

Ik hoop dat mijn vraag hier beantwoord kan worden. Ik ben namelijk bezig met een profielwerkstuk over Cafeïne, alleen bevat het op dit moment nog teveel biologie terwijl het vak eigenlijk scheikunde is. Daarom moet ik eigenlijk tussen de grensvlak van biologie en scheikunde spelen. Daarom loop ik nu tegen iets aan.. Ik moet dus aan de hand van de structuurformule van cafeïne en de receptoren in het lichaam kunnen verklaren hoe cafeïne verwerkt wordt. Dus ook aan de hand van de structuurformule kan ik uitleggen waar in het lichaam cafeïne wordt opgenomen (via polair/apolair, maar dan wel duidelijk op deeltjesniveau verklaard)

Als iemand me hiermee zou kunnen helpen, dan zou dat erg top zijn! <3

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Pluimdrager
Berichten: 2.253

Re: Cafeïne

Je kunt altijd veel meer bruikbare info vinden door te googlen in het Engels i.p.v. in het Nederlands.

Dat begint al met wikipedia: "There are several known mechanisms of action to explain the effects of caffeine. The most prominent is that it reversibly blocks the action of adenosine on its receptor and consequently prevents the onset of drowsiness induced by adenosine." https://en.wikipedia.org/wiki/Caffeine

Simpel gezegd: een deel van de molekuulstruktuur van het cafeine lijkt op die van adenosine https://en.wikipedia.org/wiki/Adenosine en daardoor bindt cafeine met de adenosinereceptor en vermindert daardoor de werking van adenosine.

Dat wetende kun je verder googlen (in het Engels).
Begin bijvoorbeeld met: https://www.google.nl/search?q=caffeine ... +adenosine

En zoek met die termen ook op youtube.

Berichten: 5

Re: Cafeïne

Thanks! Hier kan ik zeker wel wat mee, ik weet nu in welke hoek ik moet zoeken.

Reageer