Materie of samenstelling zwaarder na reageren met water

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 1

Materie of samenstelling zwaarder na reageren met water

Hallo allemaal,

Voor een project bij het vak productontwerp/ontwikkeling zijn we nu een aantal dagen aan het brainstormen.
Nu zijn we van mening dat we een goed mogelijk product hebben bedacht. Echter is het bij dit ontwerp wel van belang dat het door toevoeging van water zwaarder word (bovenop het extra gewicht van het water).

Nu is mijn vraag aan jullie: Bestaat er een een materie die op een bepaalde manier reageert na toevoeging van water en daardoor zwaarder word?
Het leek ons wat vergezocht maar ik wilde het toch graag een kans geven met wat kennis van mensen die er veel meer van zouden weten dan ik.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Berichten: 10.002

Re: Materie of samenstelling zwaarder na reageren met water

In principe kan dat niet. De wet van behoud van massa steekt daar een stokje voor. Als je water toevoegt, kan er een reactie ontstaan. Maar de massa blijft die van de oorspronkelijke stof + het water dat je hebt toegevoegd.

De enige manier om "ongemerkt" massa toe te voegen is door het te laten reageren met iets uit de lucht. Dan geldt nog steeds de wet van behoud van massa, maar de extra massa komt dan uit bijvoorbeeld zuurstof of kooldioxide (CO2) uit de lucht, en dat kan "uit het niets" lijken te komen.

Je zou dan dus naar iets moeten zoeken dat eerst met water reageert, waarbij iets ontstaat dat met bijvoorbeeld zuurstof (O2)of kooldioxide (CO2) uit de lucht reageert. Het kan wel, maar het is wel een beetje vergezocht.

Het zou helpen als jullie wat meer concreet aangeven wat je graag wil maken. Dan kan er meegedacht worden hoe je dat, scheikundig, eventueel voor elkaar zou kunnen krijgen.

Reageer