Bots

Moderator: Miels

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 5.135

Bots

Waarom bekijken sommige bots gebruikersprofielen of wie er online is? Zie:
bots.png

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Berichten: 99

Re: Bots

Persoonsgegevens verzamelen om te verkopen voor reklame (en allicht ook andere) doeleinden, allicht?
Herinner je nog Google zoals het was tot enige decennia terug? Je kreeg een lijst zoekresultaten louter geordend meest>minst benaderend met zoektermen. Nu staan er eerst advertenties met soms ver te zoeken relevantie met de zoektermen. En vooral, het waren directe links naar sites/pagina's. Als je nu klikt is het een redirect via Google, bedoeld om Google te laten weten waar je op klikte in hun resultaten.
Google zit nu ook overal op de websites zelf, middels allerhande functies van die sites die door Google worden voorzien. Feitelijk ook redirects, met ook een "payload" aan gegevens.
De "prijs" van Google Gratis, zou je kunnen zeggen.

Berichten: 12.136

Re: Bots

De gebruikersprofielen zijn openbare pagina's, google zal deze mogelijk indexeren.

Google kan niet meer zien dan een willekeurige bezoeker, de enige persoonsgegevens die zichtbaar zijn heb je er zelf op gezet. In principe is dat slechts je gebruikersnaam.

Gebruikersavatar
Berichten: 5.135

Re: Bots

Kennelijk schat Google mijn nieuwe topic niet al te hoog in :mrgreen: :
alzheimer.png

Berichten: 12.136

Re: Bots

Haha, ergens ben ik mijn adblocker nu dankbaar dat ik dergelijke suggesties niet te zien krijg :D

Gebruikersavatar
Beheer
Berichten: 5.457

Re: Bots

Ze proberen die pagina's te bekijken, maar worden tegengehouden. In feite kijken ze naar een melding dat ze geen toegang hebben tot die informatie. Bots kunnen hetzelfde zien als niet ingelogde bezoekers en dat is (natuurlijk) zo min mogelijk persoonsgegevens...

Het is 'jammer' dat phpBB niet laat zien dat ze 'geweigerd' worden om die pagina's te bekijken, maar monitoring moet ook ergens ophouden ;-)

Reageer