Pagina 1 van 1

Vertaling

Geplaatst: zo 28 mar 2004, 23:36
door Anonymous
Wat is het engelse woord voor:

S L A G V A S T H E I D

B.V.D.,

Stefan

(deze vraag wordt gesteld door een HTS student, die het aan menig leraar heeft gevraagd. Zelfs technisch docent engels weet het niet)

Re: Vertaling

Geplaatst: ma 29 mar 2004, 00:32
door the bug
ik dacht aan : "impact resistance"

Re: Vertaling

Geplaatst: ma 29 mar 2004, 16:13
door DePurpereWolf
Je kunt zulke vragen beter stellen in ZINSVORM.

Er zijn namelijk legio woorden die geen precies equivalent hebben in een andere taal.

Hier kun je alleen maar een goed antwoord op geven als je de context weet.

Re: Vertaling

Geplaatst: wo 31 mar 2004, 14:43
door Anonymous
Het is een vrij ongebruikelijk woord, ik kan het dan ook niet terugvinden in één van mijn woordenboeken. In zo'n geval heb ik maar één antwoord voor je en geloof me elke linguïst zou het met me eens zijn in dit geval; omzeil het woord, kies een ander woord dat ongeveer dezelde betekenis heeft.

Ron.

Re: Vertaling

Geplaatst: wo 31 mar 2004, 18:04
door Draco
Anonymous schreef:Het is een vrij ongebruikelijk woord, ik kan het dan ook niet terugvinden in één van mijn woordenboeken. In zo'n geval heb ik maar één antwoord voor je en geloof me elke linguïst zou het met me eens zijn in dit geval; omzeil het woord, kies een ander woord dat ongeveer dezelde betekenis heeft.

Ron.
Akkoord, maar wat als je met een technisch woord zit. Meestal heeft dit niet echt een synoniem en een woordenboek is niet altijd even up to date Zeker niet als het over woorden gaan uit de computerwereld. Dagelijks worden er weer nieuwe woorden uitgevonden.

Nu, voor het geval "slagvastheid" kan ik me moeilijk voorstellen dat daar geen engelse vertaling voor bestaat. Misschien dat je op een of andere technische site de vertaling kan vinden...

Greetz

Draco

Re: Vertaling

Geplaatst: wo 31 mar 2004, 22:07
door Mrtn
'Slagvast' heeft betrekking op de hardheid van een materiaal. Afhankelijk van de zin kun je dat misschien gebruiken of wellicht vermeldt Rockwell of Vickers het in literatuur over hun hardheidsproeven (ik noem een dwarsstraat). Het hangt er dus een beetja vanaf hoe belangrijk het is om te vinden :wink:

Martin