[scheikunde] Eiwitdenaturatie en wasbenzine
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 1
Eiwitdenaturatie en wasbenzine
Beste,
Ik moet een artikel schrijven over eiwitdenaturatie. Ik heb hiervoor een proef gedaan waarbij ik in een reageerbuis wat eiwit heb gemengd met wasbenzine en water. Hier treedt (volgens mij) geen denaturatie op doordat er geen extreem pH-waarde verschil is of een verhoging van temperatuur. Hierdoor lijkt mij dat de structuur gewoon in tact is gebleven. Klopt dit? Alvast bedankt.
Ik moet een artikel schrijven over eiwitdenaturatie. Ik heb hiervoor een proef gedaan waarbij ik in een reageerbuis wat eiwit heb gemengd met wasbenzine en water. Hier treedt (volgens mij) geen denaturatie op doordat er geen extreem pH-waarde verschil is of een verhoging van temperatuur. Hierdoor lijkt mij dat de structuur gewoon in tact is gebleven. Klopt dit? Alvast bedankt.
- Berichten: 8.557
Re: Eiwitdenaturatie en wasbenzine
Nee dat klopt niet. Er zijn verschillende manieren om een eiwit te denatureren, één van die methoden is door de pH te veranderen. Verhitting zal eiwit ook doen denatureren, maar ook zout en bijvoorbeeld zeep kunnen dit doen.
Hoe kan je nagaan of een eiwit gedenatureerd is? ken je de page gel methode? Je kan met deze methode zowel eiwit voor als na denaturatie analyseren en kijken of je inderdaad met denaturatie te maken hebt.
Hoe kan je nagaan of een eiwit gedenatureerd is? ken je de page gel methode? Je kan met deze methode zowel eiwit voor als na denaturatie analyseren en kijken of je inderdaad met denaturatie te maken hebt.
"Meep meep meep." Beaker